Elfogyott a türelem a településen

2023.04.13. 17:30

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel Polgárdiban

Egy csapat helyi lakos kereste meg a polgármestert, átnyújtva több százezer forintot.

Hajdú Marianna

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel a polgárdi lakosok annak, aki segít megtalálni az állatkínzót! A kép illusztráció, alvó kutya!!

Forrás: Pixabay.com

Újabb kutyák és macskák estek áldozatul a lelketlen ismeretlen tevékenységének. A Polgárdin élők éppen ezt az értelmetlen pusztítást elégelték meg. 
Ismeretlen személy vagy személyek hetek óta mérgezik a település házi kedvenceit, amiről korábban mi is beszámoltunk
Akkor a település önkormányzata hívta fel a figyelmet az ismétlődő esetekre, kérve mindenkit, bármilyen információval bírnak, azt jelentsék, mind az önkormányzat, mind a rendőrség felé. Az elmúlt hetek sajnos nem hoztak pozitív változást, az állatok még mindig nincsenek biztonságban, újabb esetek is történtek. 

Néhány nappal ezelőtt a polgárdi lakosok kis csoportja kereste fel Nyikos Lászlót, a település polgármesterét. Támogatásukat ajánlották az önkormányzat azon erőfeszítése mellé, hogy minél hamarabb kézre kerítsék a gyalázatos állatkínzót és a törvény előtt feleljen tetteiért, írta közösségi oldalán a polgármester.

A városházán megjelent lakosok 300 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel, amit a Szeretlek Polgárdi Egyesület tagjai további 100 ezer forinttal toldottak meg.
Bárki, aki látott, hallott vagy észrevett bármi gyanúsat, esetleg bármilyen információja van a gyalázatos esetekről, nem habozzon értesíteni a Polgárdi Rendőrőrs illetékeseit, vagy az önkormányzat email címére is írhatnak: [email protected]. ezen felül a polgármestert is kereshetik az üggyel kapcsolatban bármikor.

A felajánlott 400 ezer forintos nyomravezetői díj remélhetőleg meghozza a hozzá fűzött reményeket. Aki ezekért a kegyetlen tettekért felel, hamarosan a törvény előtt áll majd. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Polgárdi Rendőrőrsöt is, akik megkeresésünkre az alábbi választ adták:

- A Polgárdi Rendőrőrsön 2023. március 20-án kora délelőtt egy férfi tett bejelentést, miszerint 2023. március 19-én délután a házuk udvarán tartott két nagyobb testű kutyája nem bírt lábra állni és az udvaron feküdt. Ezt követően az állatokat beszállította az állatkórházba, ahol megállapították, hogy fagyállóval itatták meg az állatokat. Az eset miatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság állatkínzás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Több, a települést érintő mérgezéses esettel kapcsolatban nincsen tudomása a rendőrségnek, ezért eljárás sincs folyamatban. Amennyiben mérgezéssel és állatkínzással kapcsolatos eset jut a tudomásukra, tegyenek bejelentést a rendőrségen.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában