Baj van

2023.04.28. 14:00

Minden veszni látszik Csóron!

Bajba jutott a balesetet szenvedett csóri édesapa családja. Párhuzamosan kaptunk felemelő, végtelenül boldog és lesújtó híreket az édesanyától, aki összeroppant az utóbbitól.

Hajdú Marianna, Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sokszor írtunk arról a súlyos balesetet szenvedett édesapáról és családjáról, kiknek október 29-én gyökeresen megváltozott az élete. Rácz Lajosné Hajnival éppen karácsony előtt találkoztunk, s akkor mesélte el, mi is történt velük azon a szörnyű napon. Férje, Lajos épp segítséget nyújtott, a szomszédjai ugyanis defektet kaptak az M7-es sztrádán. A családfőt akkor érte a baleset, amikor egy leállósávba áttért személyautó előbb a lerobbant autóba csapódott, majd az ő kocsijukba. Az autó mellett tevékenykedő Lajos súlyos sérüléseket szenvedett, sajnos egyik lábát amputálni is kellett.

 A baleset részletes körülményeit és a karácsonyi riportot itt olvashatják el teljes terjedelmében. Akkor még az sem volt biztos, hogy a családapa életét meg tudják menteni az orvosok, csodának kellett történnie, és történt is, pedig összesen egy százalék esélyt adtak a túlélésre! A hír hallatán aztán összefogott a családért a falu, mindenki segíteni szeretett volna, ahogy épp tudott. Csór Község Önkormányzata az egyesületeket összefogva kérte a civil szervezeteket, hogy az aktuális decemberi rendezvényeiken, ezt a jó ügyet szem előtt tartva, szervezzenek adománygyűjtést a családnak. 

A feleség alig dolgozta fel az egyik tragédiát, máris jött a következő. A baleset teljesen érthető módon megviselte, amit a munkáltatói kirúgással "honoráltak". Otthonukat, ahol albérletben laknak, a tulajdonos közben eladta, kapta a hírt, és nem tudta, mikor kell kiköltöznie a gyerekekkel - írtuk ugyancsak a karácsony előtti találkozáskor, és azóta sajnos már ennek az időpontja is megvan.  Csütörtökön rossz híreket kapott a család: kettő hetet kaptak, hogy összeszedjék a cuccaikat, s új helyre költözzenek. Az édesanya összeroppant, sírva közölte velünk pénteken, mi történt. Miközben a családfő távol van...és miközben csodálatra méltón épül fel hétről hétre a borzasztó hónapok után. 

Az édesapa orvosai úgy döntöttek, hogy Budakeszire küldik rehabilitációra, hiszen van remény arra, hogy még teljes életet tud élni, és felállhat a kerekes székből. Nincs többé szüksége stómazsákra sem, minden sebe és varrata tökéletesen meggyógyult, minden belső szerve jól funkcionál, működik. A rehabilitáció végére az a cél, hogy mű végtaggal élhesse tovább az életet. A feleségtől tudjuk, már azt is mondta Lajos, hogy még a tetőre is felmászik majd! Valóban egy hős, aki meg akart gyógyulni, mindenáron. 

Pedig milyen jól alakultak a dolgok! Az orvosok megengedték, hogy fél év után először hazamehessen, és végre, ennyi idő után újra láthassa a gyerekeit. Csodálatos hír - lehetne -  s erre a grandiózus hétvégére készülhetne a család önfeledten, de ismét sötét felhők gyűltek a fejük fölé...Nincs hova menniük - egyelőre. Minden megtakarított pénzüket az édesapa gyógyulására költötték és a sok utazásra, hiszen Hajni minden egyes nap meglátogatta párját a kórházban. 

Újra összefogásra van szükség. Miután a család története lapunkban megjelent, szinte azonnal érdeklődő levelek és megkeresések érkeztek a Hírlap szerkesztőségéhez és a családhoz: hogyan tudnának segítséget nyújtani. Így időközben megszületett egy számlaszám, amelyet az Alba Caritas Hungarica Alapítvány kezel, s amelyet a család számára tartanak fenn. A következő adatokkal tudnak nekik segítséget nyújtani: Alapítvány: Alba Caritas Hungarica Alapítvány, Bankszámlaszám: OTP Bank 11736116-20151115-00000000, Megjegyzésbe írandó: Rácz Lajos és családja, Csór

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában