Egy régóta dédelgetett álom valósult meg

2023.04.25. 07:30

Kislángon új falubusz segíti a közösséget (videóval)

A minap a polgármesteri hivatal elé gördült be a kisbusz az idős, beteg vagy mozgáskorlátozott lakosok megsegítésére. A település a Magyar falu programban nyert összegből vásárolta meg a gyönyörű közel 15 millió forintért.

Kecskés Zoltán

Rumpler Tibor polgármester és Varga Gábor országgyűlési képviselő a falubusz átadóján.

Forrás: Török Péter

Az átadón jelen volt Dél-Fejér országgyűlési képviselője, Varga Gábor, aki maga adta át a régóta áhított eszközt a település polgármesterének.

Mintegy 15 millióba került a legújabb „munkatárs"
Forrás: Török Péter

Rumpler Tibor faluvezető jelezte: az úgynevezett falugondnoki szolgálat révén, egy kilenc személyes kisbusszal gazdagodott a település. A több mint 400 hektáron elterülő Kislángon, elsősorban a helyi családsegítő szolgálat tevékenységét szeretnék segíteni. Bevásárláshoz, gyógyszerek, vagy idős, mozgásukban korlátozott emberek szállításához tökéletes az új „munkatárs”. Kiemelte, a kisbusszal kényelmesebbé, élhetőbbé szeretnék tenni a települést.

Az átadón emellett az is szóba került, hogy hamarosan megkezdődhet a művelődési ház energetikai felújítása, ami jelenleg közbeszerzés alatt van, így a jövő téli fűtésszezont már egy új, modern épülettel kezdhetik meg, ami a jelenlegi energiaárak mellett igencsak fontos mérföldkőnek számít. Nagy öröm továbbá, hogy a tavaly átadott 16 férőhelyes bölcsőde teljes kapacitással működik, sőt egy felmérés kimutatta, hogy egy olyan gyerkőc jelentkezését is már beadták a szülők, aki még meg sem született.

Az átadóról, illetve Varga Gábor országgyűlési képviselő és Rumpler Tibor közötti beszélgetésről videófelvétel is készült. Íme:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában