Frissen Fejérből

2023.04.01. 16:00

Kétezer tojás díszíti a maroshegyi fákat

Mára már hagyománynak mondható az a tavaszköszöntő, húsvétváró kezdeményezés, amelynek keretében színes tojásokkal díszítik fel Maroshegy néhány fáját. Április első napján idén is helyükre kerültek az apró, de együtt annál mutatósabb színes dekorelemek.

Baráth Eszter

A fiatal díszítőket sem riadtak vissza a létrára mászástól

Fotó: Fehér Gábor

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Brájer Évával, a városrész önkormányzati képviselőjével együtt három évvel ezelőtt hívta életre a tavaszi dekorációs kezdeményezést. Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója elmondta, szervezőtársaival közösen döntöttek úgy, hogy a díszítés idén közösségi program legyen, hiszen sok maroshegyi lakos szívesen vesz részt a közterületek szépítésében.

A korábbiakhoz hasonlóan idén is a Szilvamag utca három fája, valamint a Batthyány utcai orvosi rendelő előtt álló fák kaptak színes díszítést. A kezdeményezés sikerességét jól mutatta, hogy a délelőtti órákban lelkesen csatlakoztak a díszítőkhöz kicsik és nagyok egyaránt, akik nem kevesebb, mint 2000 színes tojást aggattak a faágakra.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában