Húsvéti csokiparádé

2023.04.04. 08:00

Ismét húsvéti tojáskeresést rendeznek Jenőn

Több száz húsvéti csokoládé figura bújik el a templom melletti parkban, arra várva, hogy a gyerekek megtalálják őket. De lesz még más is...

Hajdú Marianna

Több száz húsvéti csokifigurával várják Jenőn a gyerekeket...és egy meglepetéssel!

Forrás: Pixabay

A szögelt fülű húsvéti nyúl

Minden évben, az évszaknak megfelelően díszítik fel a jenői parkot. Az első években a Húsvétot megelőző éjjel, kommandó munkával telepítették az ünnepi dekorációt, hogy reggelre meglepetésként fogadja a gyerekeket. Ám olykor, ez hozott magával nehézségeket is, mint amikor eső miatt fóliázni kellett, vagy a feltámadott szél letörte a nyuszi fülét, így a következő évben “szögelt fülű” nyuszit állítottak ki a dekorálók. Mára már a tapasztalatok formáltak az eredeti terveken. A dekorációt már nem az éj leple alatt teszik ki, hanem jóval az ünnep előtt. 

Honnan ez a sok gyerek Húsvétkor?

A hagyománnyá vált csoki keresés, igencsak népszerű lett a faluban. Évről-évre több gyerek érkezik a parkba, a csoki vadászatra. A szervezők először nem tudták mire vélni, honnan érkezik az egyre nagyobb létszámú gyerek, de aztán ráleltek a titokra. A húsvéti ünnep és a tavaszi szünet bizony kicsalogatja az unokákat a nagyszülőkhöz. A papa és a mama kíséretében programmá vált számukra is a csokigyűjtés. 

A pánikra azonban semmi ok

A Húsvét vasárnap tartott csokitojás keresést is az “esélyegyenlőség nevében”, két csoportra osztva szervezik – tudtuk meg Kerekes Ildikótól, a település polgármesterétől. Az óvodás és a kisiskolás korú gyermekek két csoportban keresik majd a csemegét Húsvét vasárnap, délelőtt 10:00 órától, a templom melletti parkban. Nem csak az önkormányzat részéről érkezik több száz húsvéti csokifigura, de több szülő is hozzájárult a finomságok szaporításához, legyen az bárki, aki megtalálja.

A gyerekek még egy bónusz meglepetésre is számíthatnak Húsvét vasárnap, de erről többet nem mondunk, mert: ez nagyon-nagyon meglepetés!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában