Frissen Fejérből

2023.04.01. 21:15

Igazi családi programot hoztak össze a szabadbattyáni művelődési házban

Az “A” terv szerinti elképzelést meghiúsította Szent Péter, de ez nem állíthatta le a húsvéti előprogramot. Ha kellett – márpedig kellett – az ugrálóvárat is betuszkolták fedett helyre.

Hajdú Marianna

A kézműves foglakozásból a szülők sem maradtak ki. Készültek az asztali díszek és a hímes tojások

Fotó: Hajdú Marianna / FMH

A nyusziváró húsvéti tojásfesztivál eredetileg a faluház udvarán lett volna megtartva, de az időjárás közbeszólt. A szombat délutáni családi programra “B” tervvel is készültek a szervezők. A kedvezőtlen időjárás a Móricz Zsigmond Művelődési Ház termeibe száműzte a gyerekeket, de ez a részvételi kedven mit sem változtatott, egy gombostűt sem lehetett leejteni.

Egyetlen kis probléma csúszott a számításba: az eredetileg kiválasztott, nagy méretű ugrálóvár nem fért be a művelődési ház termébe. Szerencsére akadt a játékból kisebb méretű is, így könnyedén orvosolható volt a malőr. Délután két órára már minden a helyén volt, a gyerekek fogadására.

Kézműves asztalok mellett festhettek húsvéti tojást kifújt tojáshéjra, és díszítettek hungarocell tojásokat. A másik asztalnál ünnepi asztaldíszek készültek kiskaspóba tojásokkal, nyuszival és virágokkal, a húsvéti ünepkörnek megfelelően. Az ugrálóvár mellett arcfestés, csillámtetoválás, ügyességi játékok, építők és kirakók is várták a gyerekeket.

Az ugrálóvár nem árválkodott egymagában a teremben, körös-körül játékok várták mókázásra a kicsiket
Fotós: Hajdú Marianna / FMH

Amíg a kicsik játszottak és szórakoztak, a meghirdetett muffinsütő versenyre beérkezett pályaműveket bírálta a zsűri. Összesen 15 tálca különböző remekbeszabott muffin költemény sorakozott az asztalokon. Lehetetlen volt eldönteni: a látvány vagy az illat a csábítóbb? A sütemények készítői között több, gyermek kezek által készített cukrász remekmű is akadt.

A muffinsütő versenyen a gyermeki ügyesség és kreativitás sem maradt el
Fotós: Hajdú Marianna / FMH

A Bergengóc Zenegóc együttes fellépése előtt a verseny eredményét is kihirdették. Első helyen a répa ízesítésű muffin végzett, második helyezést kapott a narancsos mascarponés répatorta és a harmadik legjobb pedig a csokis-epres vajkrémes muffin lett.

 

A szervezők a felhőtlen játék közben sem hagyták megéhezni gyerekeket. Az előtérben terített asztalon, szalámis szendvicsek, vajas–lekváros kenyerek és finom szörp várta őket, hogy az elvesztett energiát pótolhassák. A sok finom muffint is természetesen a gyerekek kapták, így semmi sem állíthatta meg őket, hogy végigurálják a Húsvét Bergengóciában című gyerekkoncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában