Így kell ismertté válni

2023.04.03. 14:00

Hát, ebbe jól beletrafáltak az alsószentivániak!

Nem csak Fejér vármegyében, de országosan sem tartozott Alsószentiván az igazán ismert települések közé, de az elmúlt időszakban tett azért, hogy ez megváltozzon. Kezdeményezésük futótűzként terjedt, így ma már Fejér hatodik legkisebb települése felkerült a húsvéti ünnepek térképére.

Kecskés Zoltán

A várakozó, szépséges vármegyei tojásfa a vasárnapi szélben.

Forrás: Olvasó

Nem telik el úgy nap, hogy ne essen szó Fejér vármegye tojásfájáról. Nincs ezen mit csodálkozni, az ok kettős. Egyrészről a települések címeres tojásai nap mint nap érkeznek, másrészről már csak négyet kell aludni a nagy pillanatig. 

Talán még maguk a kezdeményezők – az Alsószentiván Községért Egyesület –, sem gondolta volna, hogy ekkora teret nyer majd akciójuk, de így lett: új szintre emelték megyénk ünnepre való várakozását. Mindeközben pedig azt a nemes célt is sikerült elérniük, hogy a megye településeit megmozgatva, egy közösségé kovácsolja a településeket. Örömmel jelenthetjük, sikerült! Ma már büszkén mondhatják a mindösszesen 558 lelket számláló szentivániak, hogy Mezőkomáromtól Bicskéig, Dunaújvárostól Mórig, sőt még azon túl is, már mindenki pontosan tudja, hol lesz felállítva Fejér vármegye tojásfája.

Az ünnepélyes átadóra, valamint a helyi civilszervezet által meghirdetett Vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetésére április 7-én (péntek), 14 órakor kerül sor a Béke utca és a Rákóczi utca találkozásánál található parkolóban. Az eseményt kötelező bevésni a naptárunkba, mindenkit szeretettel várnak a közös díszítésre! Olvasónktól kapott fotón (vezető kép) pedig meg is pillanthatjuk a szerencsés fát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában