Fenntarthatósági Témahét

2023.04.19. 13:30

Használt elem-, és mobiltelefongyűjtő bajnokság iskoláknak

Április 24. és 28. között rendezik meg az országos Fenntarthatósági Témahetet, amely kapcsán kezdetét veszi az időszaki használt mobiltelefon- és elemgyűjtő bajnokság. A verseny célja, hogy ráirányítsa a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára.

FMH

Illusztráció!

Fotó: Sinkó Viktória / Feol.hu

A 12 éve működő programban eddig 753 ezer kilogramm használt elemet és 181 ezer darab használt mobiltelefont gyűjtöttek a résztvevő iskolák, amelyek száma évről évre nő. Tavaly országosan már 165 iskola csatlakozott az időszaki gyűjtéshez. A Fenntarthatósági Témahét keretében idén ismét meghirdetik az időszaki szelektív hulladékgyűjtő bajnokságot, amely során ezúttal is két kategóriában - mobiltelefon és elem - szállhatnak versenybe a diákok és az iskolák. Az öthetes megmérettetés eredményeként a háztartásokban keletkező használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésre és újrahasznosításra kerülnek. A verseny toplistáján a bajnokság időszaka alatt folyamatosan nyomon követhető, hogy a versenyzők az adott időszakban hány kilogramm használt elemet és mennyi mobiltelefont gyűjtöttek.

A tíz legtöbb mobilt, valamint a tíz legtöbb használt elemet gyűjtő általános iskolás diák értékes vásárlási utalványt nyer, és minden megye legtöbb használt elemet, valamint legtöbb használt mobiltelefont gyűjtő iskolája harmincezer forint alapítványi támogatásban részesül.

A diákok és iskolák körében meghirdetett bajnokság május 19-ig tart, főtámogatói a Belügyminisztérium, a Kék Bolygó Alapítvány és a Yettel Magyarország Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában