Érdekes mintát választottak

2023.04.01. 09:00

Feladták a fülei lapos tojást

Címerrel és virágos motívummal díszítették Füle húsvéti tojását, ami a Fejér vármegyei tojásfán a kis falut képviseli majd.

Hajdú Marianna

A bútorlapból készült tojásdísz egyik oldalán Füle címere, akril- és zománcfestékkel festve

Fotó: Miskei Rita

Már robog is a “postakocsi” a fülei cifra tojással Alsószentivánra, hogy mindenki megcsodálhassa Kelemenné Szabó Judit keze nyomát. Formájából adódóan, elég volt a tojást borítékba tenni és feladni a vármegye másik pontjára. 

Kelemenné Szabó Judit alkotását bútorlapra készítette, amit Megyeri János vágott ki tojás formára, férje pedig a fényes felületeket csiszolta le. 

A férfiak által előkészített alapra festett Judit, akril és zománc festékkel. Az egyik oldalra Füle hivatalos címere, a másik oldalra pedig egy személyes motívum került. 

A készítőtől azt is megtudtuk, hogy miért pont egy kalocsai hímzés került a fülei tojásra. Mint mondta, férjének nagymamája gyönyörű hímzéseket készített régen. Ezekből az alkotásokból néhány bekeretezve díszíti a Kelemen család otthonát. Ez adta az ötletet az ügyes kezű Juditnak, hogy ilyen formában is megörökítse a nagymamai hagyatékot. A készítőnek nem esett nehezére a virágok megrajzolása, hiszen valamikor Herenden tanult festeni. A településen kihelyezett nyuszis selfie-pontok is az ő tehetségét dicsérik.

Az elkészült alkotás lakkréteggel lett fedve, hogy az időjárásnak is ellenálljon és sokáig, eredeti szépségében ragyogjon a település nevében, a vármegye fáján.

A fülei tojás másik oldalán, a nagymama hímzésének egyik motívumát örökítette meg Kelemenné Szabó Judit
Fotós: Miskei Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában