Gyász

2023.04.15. 20:40

Elhunyt a dunaújvárosi kórház nyugalmazott főorvosa

Schachinger Mária, a belgyógyászati osztály nyugalmazott főorvosa április 10-én, hétfőn elhunyt - közölte a Szent Pantaleon Kórház honlapján.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Szent Pantaleon Kórház honlapja

Mint nekrológjukban írták, Schachinger Mária 1936-ban született Budapesten. Egyetemi tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végezte 1961-ben, még abban az évben el kezdett dolgozni dunaújvárosi kórházban. 1997-ig megszakítás nélkül a Szent Pantaleon Kórház belgyógyászati osztályán dolgozott. Adjunktusi, majd 1984-ben főorvosi kinevezését kapott. 

Így emlékeznek rá: "Nyugdíjba vonulásáig a belgyógyászati osztályunkon részlegvezető főorvosként dolgozott. Nyugdíj mellett két évig járóbeteg szakrendelésen a belgyógyászati betegeket látta el, majd az ideggyógyászati osztályon vállalt ügyeleti szolgálatot, kisebb megszakításokkal 2012-ig.

2021-ben a Semmelweis Egyetemtől megkapta a Gyémánt Diplomáját, mivel abban az évben volt orvosi diploma szerzésének 60 éves évfordulója. Nyugdíjba vonulását követően is jó kapcsolatot ápolt régi kollégáival, korábbi betegeivel, némelyik kapcsolata még akkor is megmaradt, mikor elköltözött a lányához, aki Japánban alapított családot. Főorvos asszony páratlan humoráról, a régi kórházi dolgozóinknak a mai napig van egy-egy maradandó emléke, együtt átélt kedves poénos sztorija. Hamvai hazaszállítása után, temetéséről később intézkednek.Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük.Nyugodjék békében!"


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában