Segítséget nyújthat

2023.04.04. 14:57

Bárki igényelheti Fejérben a "gondos órát"

A „gondos óra” programról tájékoztatták a napokban a térség 65 év feletti lakosait.

Horváth-Buthy Lilla

Biztonságra hangolva!

Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

Molnár Krisztián a vármegyei közgyűlés elnöke tájékoztatott arról közösségi oldalán, hogy a kormány programot indított, ami a 65 év felettiek biztonságának növelését szolgálhatja. Minden 65 év feletti állampolgár ingyenesen igényelhet ugyanis úgynevezett „gondos órát”, ami egy karóra jellegű, csuklóra csatolható vagy nyakba akasztható készülék. Mint írta, ha a viselője olyan helyzetbe kerül, hogy segítségre van szüksége, az órán lévő gomb megnyomásával egy diszpécser felveszi vele a kapcsolatot és szükség esetén segítséget nyújt a nap minden percében. A már említett korcsoportról való gondoskodást kívánja elősegíteni ez az eszköz.

A részletekről telefonon kérhető további tájékoztatás, s ha kell, segítséget nyújtanak az eszköz igénylésében. "Arra bíztatok minden időskorú honfitársunkat, hogy éljen a Kormányunk adta lehetőséggel és igényelje a „gondos órát”, mert ez a szolgáltatás minden rendkívüli helyzetben segítséget nyújt." - írta Molnár Krisztián.

Regisztrációjukat megtehetik a 06 1 445 0080 -as telefonszámon, munkanapokon 09:00 – 16:00 óra között és a programról bővebb tájékoztatás elérhető a www.gondosora.hu weboldalon. Regisztráljon Ön is idős hozzátartozója vagy saját biztonságáért!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában