"Üss vagy fuss!"

2023.04.21. 14:00

Az ökölvívás alapjaival ismerkedhetnek a vácis diákok (videó)

Az ökölvívás népszerűsítése a célja annak a programsorozatnak, amely az IGenerációért Egyesület és a CosmoSport együttműködésében indult útjára. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben önvédelmi alapképzésen vehetnek részt a diákok.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert

Az „Üss vagy fuss!” nevű programsorozat első állomása a Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, ahol az április 21-i foglalkozáson látogatást tett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is. A fiatalok az ökölvívás alapjaival ismerkedhetnek, a program pedig a sportolási lehetőségen túl számos pozitív készséggel gazdagíthatja őket.
Pletser Ádám, az IGenerációért Egyesület elnöke úgy fogalmazott, a program célja, hogy a fiatalok számára a mindennapos testnevelést ki tudják egészíteni. – Szeretnénk minél több fiatalnak biztosítani a lehetőséget, hogy megismerkedhessen az ökölvívással, éppen ezért a Székesfehérvári Szakképzési Centrummal fogtunk össze, hogy az intézmény minden diákja legalább három alkalommal részt vehessen egy olyan foglalkozáson, ahol az ökölvívás alapjaival ismerkedhet – emelte ki Pletser Ádám. Az egyesület elnöke elmondta, májustól minden olyan diáknak lehetőséget biztosítanak majd az ökölvívás folytatására, akik kedvet kaptak hozzá. Céljuk, hogy heti két alkalommal ingyenesen vehessenek részt a Váci Mihály Technikum diákja ökölvívó edzésen. Azok a tanulók pedig, akik nem találták meg magukat ebben a sportágban, egy-egy kupont kapnak majd, amellyel egy alkalommal ingyenesen mehetnek edzeni a CosmoSportba.
– Azt gondolom, hogy évekkel ezelőtt nagyon komoly oktatáspolitikai fejlesztés volt a mindennapos testnevelés bevezetése. Láthatjuk viszont, hogy több olyan hely van, ahol nem adottak a feltételek ahhoz, hogy minden osztály részt tudjon venni megfelelő mennyiségű testnevelésórán. Éppen ezért nagyon fontosak azok a külső szereplők, akik a város intézményeiben segítik ezt a munkát – emelte ki Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere. Hangsúlyozta, az ökölvívás amellett, hogy kiváló erőnléti sportág, önfegyelemre és rendszerre is tanítja a fiatalokat.

Pletser Ádám, Mészáros Attila, Kurtucz Csaba és Tóth Zsuzsanna a Magyar Ökölvívó Szakszövetség főtitkára közösen nézte meg a legutóbbi foglalkozást
Fotó: Nagy Norbert


Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke kiemelte, a sportág számára kifejezetten fontos a toborzás, hiszen szükség van a fiatalokra. – Ez egy nagyon jó kezdeményezés, amit mindenképpen szeretnénk támogatni. Számunkra is nagyon fontos, hogy ezek a fiatalok megismerkedjenek az ökölvívással, megszeressék azt és hasznos tagjai legyenek a társadalomnak akár versenyzőként, akár egészséges civil emberként – emelte ki Kurtucz Csaba. A szakszövetség elnöke a kezdeményezéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, úgy gondolja, az ország több pontjára is ki kell majd terjeszteni a jövőben.
Némethné Erki Tímea, a Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója köszönetét fejezte ki a lehetőségért. Úgy fogalmazott, az ökölvívás egy új színfoltja lett az iskolának, azoktól a fiataloktól pedig, akik már részt vettek egy-egy foglalkozáson nagyon pozitív visszajelzéseket kap az intézmény vezetősége.
Szinável Sándor, a Colosseum Box Club elnöke a testnevelés órák keretében tart foglalkozásokat a diákok számára. Az elkövetkezendő hetekben a Váci Mihály Technikumban körülbelül ötszáz fiatal ismerkedhet meg az ökölvívás alapjaival, a tervek szerint a jövőben pedig a Székesfehérvári Szakképzési Centrum más iskoláiban folytatódik a program.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában