A játékokból sosem elég

2023.04.05. 07:00

Az ajándékok látványától sikítoznak a sárszentmihályi óvodások

Kisebb karácsonyuk volt a sárszentmihályi óvodásoknak, így húsvét előtt. A legnagyobb sikert a csúszda aratta.

Hajdú Marianna

Óriási volt az öröm, amikor a gyerekek meglátták a hatalmas játékkupacot az udvaron.

Forrás: Vajai Judit

A rendezvény eredménye

A szombaton megtartott jótékonysági rendezvény elsődleges célja az volt, hogy a vendégek adományaiból befolyt összegen, a Csicsergő Óvoda kisgyermekeinek új játékszereket vásároljanak. Az est eredményesre sikerült, 200 ezer forint gyűlt össze. Vajai Judit a rendezvény szervezője, nem bízta a véletlenre, hogy milyen ajándékokkal lepje meg az ovisokat. Mint mondja, az illetékes emberhez, az óvoda vezetőjéhez fordult megtudakolni, minek örülnének igazán, mire lenne szükségük a gyerekeknek. Az óvodavezető tanácsára a kültéri játékok beszerzése mellett döntött.

Az időjárás koreografál

Már hétfőn nekivágott az ajándékhalom beszerzésének. A rengeteg holmi megvásárlása fél napba is beletelt. Kedden délelőtt már két megpakolt személyautó állt meg az óvoda épülete előtt. 

Mivel hihetetlenül erős szél fújt, úgy döntöttek, először a játékokat kipakolják az autókból az óvoda udvarának egy részére, majd miután végeztek a munkával, jöhetnek a csöppségek az “átvételre”.

Hatalmas ováció

Így is történt. Az udvarra özönlő gyerekek sikítva, ugrálva vetették magukat a játékokra. Örömük annyira felhőtlen és megkapó volt, hogy az ajándékozónak sem maradt szárazon a szeme. Úgy tűnt, a játékokkal telibe találtak.

Ha már homokozó

Nagy Ilona, a Csicsergő Óvoda vezetője szerint, a homokozó eszközök kifejezetten fogyó eszköznek számítanak. A pedagógus a feol.hu-nak azt is elárulta, éppen ebből indult az ötlet, hogy ha már homokozó, akkor a játékok legyenek olyanok, amik a gyerekek kinti elfoglaltságát szolgálják. 

A csúszda aranyérmes találat lett

Az ötlet utólag valóban igazolta magát, a gyerekek rettentő nagy örömmel fogadták a játékokat, amiket azonnal birtokba is vettek. Legnagyobb sikere a kerti csúszdának volt, de a sorban a mini bevásárlókocsik és a homokozó szettek sem maradtak le. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában