Jelentkezésre fel!

2023.04.30. 14:30

A munka ünnepén „rajtol” a Sárosd Kapa-Kupa

A visszatérő versenyzők talán már tudják, az újaknak még időben szólunk: május 1-jén reggel 8 órakor megnyílik a felület, s elindul a nyolcadik alkalommal megrendezett Sárosd Kapa-Kupa jelentkezési időszaka.

Héjj Vivien

Idén is akadályokkal és izgalmakkal teli pálya várja a versenyzőket

Fotó: NAGY NORBERT - FMH-Archív

Augusztus utolsó hétvégéjén ismét rajthoz állhatnak a kapálógépek, ugyanis ekkor rajtol az idén immáron nyolcadik alkalmához érkező Sárosd Kapa-Kupa. No, de a rajthoz állás előtt a leendő versenyzőkre még igencsak fontos feladat vár, ami nem más, mint a nevezés.

Az előző évekhez hasonlóan idén is a munka ünnepén, azaz május 1-jén reggel 8 órakor aktiválódik a rendezvény hivatalos honlapján elérhető nevezési felület. A jelentkezőknek már ekkor érdemes sprintelni – ezúttal csak virtuálisan – ugyanis mindössze 12 óra áll a leendő versenyzők rendelkezésére ahhoz, hogy nevezzenek a rotációs kapák egyedülállóan izgalmas megmérettetésére.

Az előző év tanulságait alapul véve nem érdemes halogatni a nevezést, ugyanis tavaly rekord gyorsasággal, mindössze 9 óra alatt beteltek a rajthelyek, s az 54 leggyorsabb nevező állhatott rajthoz Sárosdon.

Az idei évben számos újdonság várja a versenyzőket. Sztupa Balázs, a Sárosd Kapa-Kupa szervezője korábban kérdésünkre elárulta, a változtatások legfőbb célja, hogy még biztonságosabbá váljanak a futamok és még izgalmasabbá váljon a verseny.

– Szigorítottunk a gépeken, az eddig engedélyezett külső láncmeghajtásokat és ékszíjhajtásokat kivettük, próbáltuk egy kicsit visszaterelni a gépeket a hagyományos kapálógépek irányába. Ez egy fontos változás, mert régi gépeket is érint, amiket át kell alakítani, módosítani kell rajtuk, ilyen szempontból akik először szeretnének nevezni, azoknak könnyebb dolguk lesz. Így biztonságosabb és kicsit lassabb gépek épülhetnek. – emelt ki néhányat a változtatások közül a verseny szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában