Szakmai verseny

2023.04.19. 20:00

A csecsemőgondozás területén bizonyíthattak a vármegye általános és középiskolásai (videó, galéria)

A csecsemőgondozás szakterületén mérték össze tudásukat a megye fiataljai. Általános és középiskolás diákok egyaránt bizonyíthattak a több állomásos versenyen.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete idén is megrendezte a Megyei Csecsemő- és Kisdedgondozó Versenyt, amely a Bugát Pál Egészségügyi Szakközépiskolában valósult meg. Öt csapat érkezett az intézménybe, a házigazdák csoportján túl Mórról három általános és egy középiskolás csapat vett részt a versenyen.

A versenyzők egy szakkönyv segítségével készültek fel saját iskoláikban a megmérettetésre, hogy a védőnőkből alakult zsűri előtt be is mutassák tudásukat. – Gyakorlati és elméleti állomásokat is teljesíteniük kell a versenyzőknek, a legnagyobb hangsúlyt viszont a gyakorlati rész kapja. A diákoknak be is kell tudniuk mutatni azt, amit elméletben megtanultak – emelte ki a megmérettetéssel kapcsolatban Szücsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója. A két elméleti állomás mellett a szervezők három gyakorlati feladattal várták a versenyzőket. A csapatoknak a táplálás, a fürdetés és a pelenkázás folyamatát kellett bemutatniuk.

A megmérettetés tétje az Országos Csecsemő- és Kisdedgondozó Versenyre való továbbjutás volt, ahol az általános és a középiskolás versenyzők közül egy-egy csapat mérettetheti majd meg magát. Az eredményekről hamarosan portálunkon is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában