Mesével is kedveskedett Tabiné Nyúl Gabriella

2023.03.22. 11:30

Víz világnapja - egyedi dekoráció az előszállási könyvtárban (videóval!)

Ahogy már azt az előszállásiak megszokhatták, egy-egy különleges nap alkalmával egyedi köntösbe öltözik a helyi Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár. Ez március 22-én, ezen a jeles napos sincs másként. A dekoráció Tabiné Nyúl Gabriella munkáját dicséri.

Kecskés Zoltán

Egy kisebb tópartot telepített a könyvtárba Tabiné Nyúl Gabriella a víz világnapja alkalmából.

Fotó: Nyúl Gabriella

Örömmel osztotta meg a feol.hu-val a fotót a mindig mosolygós könyvtáros, aki egyebek mellett azt is elárulta portálunknak, hogy miért is tartja fontosnak ezt a napot. A víz világnapja alkalmából egy papírszínházas mesét is hozott, melynek címe: Vízcsepp. A tanulságos történet a legősibb természeti elem, a víz változatait mutatja be.

Egy kora tavaszi reggelen, nagyot nyújtózva felébredt egy vízcsepp a lassan hömpölygő folyó ölében.

 – idézet a meséből.

– Az olvasóinknak is bejön ez a különleges sarok. Itt le lehet ülni beszélgetni, kávézgatni, olvasgatni, ide a tó partjára. Szeretném én is felhívni a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Szomorúan tapasztalom, hogy sokszor felelőtlenül csak elhajigálják a szemetet az emberek, szennyezik a talajt. Fontosnak tartanám, hogy összefogjunk és megértessük az emberekkel, hogy ennek a nemtörődömségnek egyszer meg fogjuk fizetni az árát. Egy élhetőbb, egészségesebb környezetben szeretném látni felnőni a gyerekeimet és majdan az unokáimat – nyilatkozta a feol.hu-nak Tabiné Nyúl Gabriella.

Bátran biztatunk mindenkit, hogy aki még nem tette, látogasson el az Előszállási Kossuth Lajos Művelődési Házba és Könyvtárba, hogy saját szemével láthassa ezt a nem mindennapi dekorációt. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában