Ünnepség

2023.03.28. 14:00

Vadonatúj informatikai eszközöket kapott a fehérvári Jáky

Negyven laptopot és ugyanennyi monitort adományozott egy cég a fehérvári Jáky Technikumnak. Az eszközöket az informatikát és távközlést tanuló diákok veszik birtokba.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Nem csak duális képzésekkel, de szakmai együttműködésekkel, tanfolyamok szervezésével és adományozással is kialakíthatók gyümölcsöző kapcsolatok az oktatási intézmények és cégek között – fogalmazott kedden délelőtt egy terem- és adományátadó ünnepségen Oroszné Stefánkó Éva, az SzC Jáky József Szakképzési Technikum igazgatónője. A British Telecommunications ugyanis 40 laptopot és ugyanennyi monitort adományozott a fehérvári iskolának. Az eszközöket az informatika és távközlés ágazaton tanuló diákjai fogják használni.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

- Ezek fontos dolgok, hiszen az informatikában gyorsan változnak az igények, pillanatokon belül elavulnak az újonnan beszerzett eszközök. Ezért az ilyen adományok nagyon fontosak – tette hozzá az igazgatónő, aki elmondta: egyéb gyümölcse is van a céggel való együttműködésnek. A British Telecommunications tanfolyamot tart ugyanis az iskola diákjai számára. Ezen kívül sor kerül majd egy próba állásinterjúra, amelyen egy élvonalbeli cég felvételijét tapasztalhatják meg a diákok.

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

Győry Péter, a cég ügyvezetője hozzáfűzte: az együttműködés keretében, a technikai feltételek biztosítása érdekében adományozták az eszközöket, több mint 4 millió forint értékben. Szépné Holczer Piroska, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója a teremátadó ünnepségen szintén köszöntötte a diákokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában