Fél tucat macska az egykor működő üzem előtt

2023.03.08. 14:30

Újabb helyet találtak Fehérváron, amit elleptek a kóbor macskák

Az elmúlt években már többször volt példa arra, hogy Székesfehérvár egyes területeit szinte szó szerint ellepték a kóbor macskák.

Déri Brenda

Rongyokon és ruhadarabokon melegszenek a macskák

Fotó: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Talán még emlékeznek, hogy az egyik ilyen hely a szedreskerti lakónegyedben található temető volt, ahova valószínűleg azért szoktak oda az állatok, mert egy-két környékbeli rendszeresen etette őket. A mostani eset is hasonló lehet, csak más helyszínnel, na meg persze más macskákkal. 

Erre a Cat TNR Fehérvár névre hallgató közösségi oldal hívta fel a figyelmet, bejegyzésükben leírják, hogy a kóbor macskák az Alba Mérlegtechnika Kft. területén és annak környékén fordulnak meg, ám időközben az üzem elköltözött onnan, a macskák viszont maradtak, sőt azóta csak nőtt a számuk. Feltételezhetően a macskák erre a helyszínre is azért szoktak, mert az üzem egykori dolgozói etették őket. 

A kihelyezett edényekből ítélve, valaki biztosan eteti őket
Fotós: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Mindenesetre mi is kilátogattunk a Kiskút útjára, hogy megbizonyosodjunk róla valóban ott vannak-e a macskák és nem csak átmeneti állapotról írtak. Sajnos nem az utóbbi igazolódott be, összesen hat macska volt az üzem előtt, körülöttük pedig rongyok, edények: látható jelei annak, hogy valaki gondozza őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában