Frissen Fejérből

2023.03.04. 14:51

Új egészségház épül Etyeken - letették az alapkövet

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián vármegyei elnök és Zólyomi Tamás Etyek polgármestere pénteken egy új egészségügyi központ kivitelezését indították el azzal, hogy letették a leendő modern létesítmény alapkövét.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Molnár Krisztián közösségi oldala

- A település nagy álma volt ez a fejlesztés, a jelenlegi, 60-as években épült orvosi rendelő 21. századi színvonalra emelése - kezdte Tessely Zoltán a beszámolót közösségi oldalán. A fejlesztés financiális részleteivel kapcsolatban közölte, 704 millió forintos építési beruházás valósul meg, miután a fejlesztéshez elnyert 326 millió forint támogatást a kormány 378 millió forint többlettámogatással egészített ki - fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

Molnár Krisztián először felidézte, a közelmúltban 1 milliárd 43 millió forintos beruházással épülő, 72 férőhelyes bölcsőde alapkövét tehették le, így örömmel konstatálta Etyek fejlődését.  A mostani projekt kapcsán elmondta: - A megvalósítás során fenntarthatóan üzemeltethető, teljeskörűen akadálymentesített létesítmény készül el. A kivitelezés során két, egymással szemben áll épület fog megvalósulni, melyek közül az egyikbe a felnőtt, a másikba a gyermek egészségügyi ellátás települ. Az új egészségközpont alkalmas lesz a prevenciós szolgáltatások teljesítésére, és itt kap helyet a védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő is. A két épület között közösségi tér alakul ki, az ide tervezett gyógynövénykert és kis szökőkút egyaránt a helyiek és az Etyekre látogatók örömét szolgálja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában