Teljes a kétségbeesés

2023.03.01. 14:00

Úgy néz ki, meglógtak a Fejér megyei állatmentők pénzével

Egy orvosi szobára gyűjtött az állatvédő szervezet. A beérkezett pénzből meg is rendelték az előregyártott építményt, de úgy tűnik, a vállalkozó csak a pénzre hajtott.

Hajdú Marianna

Forrás: FEMA

Turczer Edina, a Fejér Megyei Állatmentő Egyesület (FEMA) elnöke kért kétségbeesetten segítséget a minap közösségi oldalukon. Kutyák számára szerettek volna orvosi szobát létesíteni, ehhez találtak kivitelezőt, aki lemezből épített garázsokat hirdetett, mondhatni, megfizethető áron. Edináék megkeresték a vállalkozót és ajánlatot kértek a szóban forgó építményre. Nem rejtették véka alá, hogy milyen célból rendelik, nem kértek az épületre garázsajtót, csak hagyományos bejárati ajtót és ablakot. Edina elmondása szerint egy lemezből készült felépítményre alkudtak a kivitelezővel, amit a későbbiekben maguk szerettek volna szigetelni és a kutyák számára megfelelően kialakítani. 

Nem csak ajánlat, felajánlás is

Ahogy a FEMA vezetője mondja, a vállalkozó osztott-szorzott, majd 350 ezer forintért vállalta az orvosi szobának szánt garázs összeállítását. Az árat 30 százalékkal kedvezőbbre kalkulálta a kivitelező, ahogy Edina mondja, ezzel is támogatva az állatmentő egyesületet és a kutyák gyógyulását. Előlegként kért az egyesülettől 85 ezer forintot, aminek a beérkezésével azonnal elkezdődik a gyártás, ami nagyjából tíz napot vesz igénybe. 

A díjbekérő megérkezése után Edináék a kért előleg összegét át is utalták. A megbeszélt tíz napot követően jelentkezett a kivitelező: a szoba legyártva, másnap szállítják a kért címre. Nagy volt az öröm az állatmentőknél, de nem tartott sokáig. Gondolták, amikor megérkezik a megrendelésük, a szállítóknak adják át a végösszeg fennmaradó részét. A gyártó viszont másként kérte. Edina elmondása szerint a vállalkozó nem bízott a két illetőben, akik a szállításért feleltek, ő maga pedig szabadságon volt, így nem tudott személyesen részt venni az épület eljuttatásában. Arra kérte az egyesület vezetőjét, utalja el a megbeszélt összeg maradékát, ezzel is biztosítva, hogy le legyen szállítva az elkészült megrendelés. A megrendelők beleegyeztek és utaltak. 

Eltűnt a pénz és a gyártó is

A femások előkészítették az orvosi szoba helyét annak rendje és módja szerint, és heves szívdobogással várták a szállítókat, akik csak nem akartak megérkezni. Edina a megbeszélt nap kora délutánján felhívta a kivitelezőt, hogy megtudja, mégis honnan érkezik a szállítmány és mikorra ér hozzájuk. A válasz szerint Győrből indultak a kollégák és már úton vannak, legyen türelemmel. De nem érkezett senki és semmi, mondhatni, nyomuk veszett. Hiába telefonáltak, az egyesület telefonszámát a hívott fél – az állatmentők vezetője szerint – letilthatta, mert amikor másik számról próbálkoztak, kicsengett a hívott szám. E-mailre, sms-re azóta sem reagált a keresett fél.

Teljes a kétségbeesés

A megrendelők azóta utánanéztek a cégnek, sok jót nem tudtak meg, csak annyit, jobban járnak, ha hivatalos segítséget kérnek, így úgy döntöttek, március 1-jén, szerdán délután feljelentést tesznek a rendőrségen.

Edina azt mondja, már nem is idegeskedik, csak mosolyog. A hétvégén kisírta az összes könnyét, napokon keresztül idegeskedett. Se pénz, se szoba. Nem érti, hogyan tehet valaki ilyet. Ezt az összeget is nehezen tudták összeszedni, még egyszer talán lehetetlen lesz. 

Amint megtörtént a hivatalos feljelentés, természetesen a rendőrséget is megkérdezzük az üggyel kapcsolatban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában