Felújítás

2023.03.09. 11:14

Teljeskörű ráncfelvarráson esik át a Fő utcai fiók

Ahogy arról tavaly decemberben írtunk már, felújítás miatt a Bástya utca 10. szám alá költözött a Fő utcai OTP bankfiók. Mi tette szükségessé a munkát és milyen változások várhatók esetleg a fiók által nyújtott szolgáltatásokban? – tettük fel a kérdést a banknak.

Borsányi Bea

Fotó: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Az épület eredetileg szintén banknak épült, itt nyílott meg 1913-ban a Székesfehérvári Kereskedelmi Bank, amelyet 1869-ben alapítottak. A homlokzatán látható három dombormű allegorikus alakjai balról jobbra az építészetet, a mezőgazdaságot, és a közgazdaságot, mint gazdasági tevékenységeket szimbolizálják. Az épületet 1940-ben a Székesfehérvári és Fejér Megyei Takarékpénztár épületeként építették át. Az utolsó felújítás 2006-ban történt.

Mint megtudtuk, az épület most teljeskörű felújításon esik át, amire nem csak azért volt szükség, mert régen történtek hasonló munkák a Fő utcai fiókban, de az átalakítás szükségességét indokolta a bank új arculata is, ami megjelenik majd a felújítás után. Ugyanakkor a műszaki színvonal biztosítása és a fenntarthatósági szempontok érvényesítése is megkívánta a folyamatban lévő átalakításokat. Az OTP válaszából az is kiderült, hogy a fiók átadása az év második negyedévében várható, viszont a bankfiók szolgáltatási köre nem változik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában