Felemás zoknikkal a gépek előtt

2023.03.21. 11:30

Számítógépeket adományoztak a sérült gyermekeknek (galéria)

A Székesfehérvári Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda Általános Iskola És Speciális Szakiskola húsz számítógépet vett át kedden reggel az Adient Hungary Kft. képviselőjétől. Az eszközök korábban a gyártósor működését, most a fiatalok életét könnyítik meg.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Délelőtt kilenckor gyűlt össze az Ezredéves iskola valamennyi diákja és nevelője a Havranek utcai tornateremben, hogy mindannyian tanúi legyenek annak a pillanatnak, amikor az Adient Hungary Kft. átadja azt a húsz számítógépet, melyet korábban a gyártósorhoz használtak. A cég képviseletében Lócska Dávid érkezett, aki elmondta, hogy szülők keresték meg őket azzal a kéréssel, hogy ha van rá mód, segítse fejleszteni az Adient az iskola számítógépparkját. A gépek kiváló állapotban vannak az iskolai használathoz, mindegyik felújítva érkezett az iskolába. A HR menedzser hozzátette, hogy számukra fontos dolog a közösség, illetve annak építése, olyannyira, hogy van egy „Blue Sky” elnevezésű programjuk, melynek lényege a társadalmi szerepvállalás, a helyi közösségek támogatása.

A tagintézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, különös tekintettel az Adient képviselőire. Szépné Reményi Annamária megköszönte az iskola valamennyi tanulója nevében az adományt. Mint mondta, az intézmény kicsi, így mindössze 124 tanuló jár hozzájuk, de mindegyik szereti a számítógépet. 

Az Ezredéves része az Arany János EGYMI-nek, így nem csak egy iskola és annak népes tanulótábora örül az adománynak. Szépné Reményi Annamária megemlítette: -Tíz számítógépet iskolánk informatika termébe fogunk elhelyezni, így ezekkel a korszerű eszközökkel tudjuk fejleszteni diákjaink tudását, míg a további 10 eszközt szeretettel átadjuk székhelyintézményünk tanulóinak, az Arany János EGYMI-nek. – 

A gyerekek ezt követően folytatták a tanítási napot nevelőikkel, akik közül sokan felemás zokniban állták végig az átadási ceremóniát, mert március 21 a Down-szindróma világnapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában