Frissen Fejérből

2023.03.21. 20:09

Sebességkorlátozás és sávszűkítés a Budai úton – egészen július végéig (videó)

Amint arra az önkormányzat is felhívta a figyelmet, március 21-től egészen július 30-ig a Budai út–Nagyszombati utca kereszteződés átalakítása miatt forgalmirend-változásra készülhetnek a járművezetők és a kerékpárosok egyaránt.

Szanyi-Nagy Judit

Gyalogosként itt most nem lehetséges az átkelés

Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kezdetben Székesfehérvárról kifelé, Velence irányába haladva 40 kilométer per órás sebességkorlátozásra, valamint a Budai úton a Bika csárda és a Nagyszombati úti csomópont közötti szakaszon a jobb oldali szélső sáv szűkítésére számíthatnak a közlekedők. Megnéztük: a bejelentett korlátozások már valóban életbe léptek, s ezek a kedd késő délutáni – 17 óra körüli – megnövekedett forgalomban nem jelentettek akadályt a gépjárművezetőknek. 

"Az érintett részen található a Nagyszombati utca/Budai út buszmegálló, amelyet a kivitelezési munkák alatt megszüntetnek, így a 22-es jelzésű autóbusz utolsó székesfehérvári megállója a Stomfai utcai (Bika csárdánál található) megálló lesz július 30-ig" – hívta fel a figyelmet az önkormányzat.

Emellett a korlátozás a gyalogosokat és a kerékpárosokat is érinti: Kisfalud felől érkezve le kell térniük a Budapest–Balaton-kerékpárútról a régi útra, a Székesfehérvár irányából érkező kerékpárosoknak pedig a Bika csárdánál lévő jelzőlámpánál kell áttérniük a Budai út másik oldalára. A gyalogosok a Nagyszombati utcát és a Budai utat összekötő gyalogos-átkelőhelyet nem használhatják jelenleg a lámpás kereszteződésnél.

A forgalmirend-változás a multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok közúti kapcsolatainak kivitelezéséhez köthető, mivel a Nagyszombati utca–Budai út kereszteződése a meglévő háromról egy négyágú csomópontra bővül.

Ezt tapasztaltuk kedden késő délután:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában