Nagy sikert aratott a kórházi nyílt nap

2023.03.31. 18:30

Rengeteg érdeklődő középiskolai tanuló látogatott el a kórház nyílt napjára

Március 31-én délután 15 órától tartotta nyílt napját a Fejér Vármegyei Szent György Kórház, amelyre azokat a diákokat várták, akiket érdekel az egészségügy, szeretik a biológiát vagy netán orvosnak készülnek.

Déri Brenda

Fotó: Pápai Barna

A szakdolgozói szak- és továbbképző központ által szervezett rendezvényen valódi munkahelyzeteket modellező szimulációs körülményekbe nyerhettek betekintést a kilátogató tanulók. Így például asszisztálhattak a műtőben hasi- és térdízületi műtétnél, sebészi varratot készíthettek, gyomorszondát vezethettek le, újraéleszthettek, résztvehettek vérvételeken, viziten, valamint többet tudhattak meg a koraszülött-ellátásról és az oxigénterápiáról.

Fotós: Pápai Barna

Nyakas Eszter, ápolási igazgató elmondta, hogy a vártnál jóval többen érdeklődtek a nyílt nap után. 40 főt terveztek, ennek ellenére programjukra 60 tanuló látogatott ki. Elsősorban a 9., illetve a 10. évfolyamos középiskolai diákokat várták, méghozzá azzal a céllal, hogy még a fakultáció választás előtt nagyobb rálátást kapjanak az egészségügy világából. Így, amikor arra kerül a sor, talán céltudatosabban és határozottabban választják majd a biológiát azok, aki amúgyis szeretik.

– A kórház rendszeresen szervez nyílt napokat, illetve az Orvosi Kamarával együttműködve különböző oktatási intézményekből is jönnek hozzánk kisdiákok, hogy jobban megismerjék az egészségügy területét. Újdonságnak számít azonban, hogy a mostani alkalommal készültünk a gyerekek számára egy szabadulószobával. Természetesen az egészségügy témakörében, a kijutásra pedig 30 perc áll rendelkezésükre – árulta el az ápolási igazgató.

Fotós: Pápai Barna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában