Innovatív találmány

2023.03.30. 10:00

Rangos elismerést vehetett át egy fehérvári székhelyű cég az Országházban

XXXI. alkalommal adták át az egyik legrangosabb magyar elismerést, az Innovációs Nagydíjat a Parlamentben a hét elején.

Kecskés Zoltán

Magyar Innovációs Nagydíjat kapott a Karsai Holding Zrt.

Fotó: Frey-Nagy Maryanna

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával kiírt 2022. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjat a Székesfehérvári székhelyű Karsai Holding Zrt. a „Karsai gyeprács” kifejlesztéséért nyerte el, melyet Koncz Zsófia képviselő asszony adott át a cég képviselőinek és elmondta, hogy ,,a világban jelentős átalakulás zajlik, így az innováció és az innovatív képesség óriási versenyelőnyt jelent."

A díjat Jankovics Roland,  a fehérvári vállalat vezérigazgatója vette át a termék tervezésében, kifejlesztésében, értékesítésében és népszerűsítésében résztvevő kollégái társaságában. Mint megtudtuk, a magyar tervezésű Karsai gyeprács 100% újrahasznosított műanyagból készül. Innovatív, környezetbarát építőipari termék, amely útburkolati alternatívaként használható. Felhasználása során olyan felület hozható létre vele, amely növeli a talaj teherbíró képességét, rácsszerkezetének köszönhetően stabilizálja a talajt, elosztja a terhet, megakadályozza a talajeróziót. Vízáteresztő képességének köszönhetően lehetővé teszi a csapadékvíz elvezetését a talajban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában