Pátka Község Díszpolgári Cím

2023.03.15. 16:30

Posztumusz: Pátka díszpolgára Füri Henrik

Pátka önkormányzatának képviselő-testülete néhai Füri Henriknek Pátka Község Díszpolgári Címet adományozott kedden.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Pátkai önkormányzat

- A járványügyi helyzetben sajnos a díjat nem tudta átadni az önkormányzat. Végül nemzeti ünnepünk alkalmával adtuk át a tragikus hirtelenséggel elhunyt Füri Henrik édesanyjának és testvéreinek a díjat - tájékoztatta szerkesztőségünket az önkormányzat. Mint írták, Füri Henrik több mint két évtizeden keresztül zenélt előbb a Koktél, majd a Meteor együttesben. Dolgozott a helyi rendezvényeken és segítette a Pátkai Zenei és Kulturális Egyesület munkáját.

"Túl korán hagyott itt minket, és ezt az űrt nem pótolja az adományozott cím, azonban nem mehetünk el anélkül, hogy ne próbálnánk meg felírni Henrik nevét azon névsorba, ahol a különlegesen megbecsült polgártársaink vannak. Őszinte elismeréssel és tisztelettel emlékeztünk Pátka Község Önkormányzata nevében Füri Henrik posztumusz díszpolgárra, és adtuk át a család részére a díszpolgári címmel járó oklevelet és emlékplakettet." - fogalmaztak levelükben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában