Hagyományteremtő kezdeményezés

2023.03.22. 08:00

Perkáta tojása is felkerül a vármegye fájára

Perkáta önkormányzata is csatlakozott az Alsószentiván Községért Egyesület felhívásához, a vármegye tojásfáján a település nevével és annak címerével díszített tojás jelképezi a nagyközséget.

Héjj Vivien

Helyi alkotó keze munkáját dicséri a település jelképét bemutató húsvéti tojás

Forrás: Perkáta Nagyközség Önkormányzata

A Fejér vármegye déli részéről indult, első alkalommal meghirdetett kezdeményezéshez már számos település csatlakozott. Felhívásában az Alsószentiván Községért Egyesület arra kérte az egyes megyei falvak, városok önkormányzatát, hogy készítsenek egy olyan – a kültéri elhelyezés miatt lehetőleg időjárásálló – húsvéti tojást, amelyen a településükre jellemző minta vagy címer és a település neve szerepel.

A húsvétra való készülődést és az összetartozást kifejező megkeresést örömmel fogadta Perkáta önkormányzata. Egy ügyes kezű helyi alkotó pedig már el is készítette a település tojását, mely méltón képviselheti Perkátát Fejér vármegye tojásfáján.

A település neve és címere is helyet kapott a tojáson, amely Fejér vármegye tojásfáján képviseli Perkátát
Forrás: Perkáta Nagyközség Önkormányzata

A nagyközség négyelt pajzs címerében vörös és kék színek váltják egymást. Felső mezejében arany virág és arany búzakalász látható. A pajzs alsó részének egyik felén lebegő, ágaskodó, kettős farkú aranyoroszlán látható, melynek nyakát balról aranynyíl szúrja át, a másik oldalon oválisan elhelyezkedő arany pálmakoszorú áll, melynek felül nyitott részében enyhén talpas Krisztus-kereszt látható, metszéspontjában három sarjadó arany pálmalevéllel, középen aranyeke és csoroszlya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában