Fizetnie kell a parkolásért annak, aki nem ott vásárol!

2023.03.23. 17:30

Parkolási mizéria – pontot tesz a találgatások végére a Penny

Bizonyos áruházak esetén a Penny bevezette az egy óra időtartam feletti tartózkodásra vonatkozó fizetős parkolást – adta ki közleményét, mely Székesfehérváron a Palotai úti áruházra vonatkozik.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Néhány héttel ezelőtt egy ott parkoló autóra kihelyezett értesítőcédula kavart nagy port a közösségi médiában, melyben az állt, hogy március 1-től új forgalomszabályozás lép érvénybe a Palotai úti Penny parkolójában. Mint írták az első egy óra ingyenes, míg az egy óra letelte után 1000 forintot, 2 óra parkolás után pedig a napi díjat, azaz 2500 forintot kell fizetniük az autósoknak. Később a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélből megtudtuk, hogy a parkolási díjat a helyszínen utólag állítja majd ki az autósoknak a cég egy munkatársa, amit ezt követően a postán, illetve utalás formájában tudnak rendezni a parkolót használó gépjármű tulajdonosok. Nemrég azonban a Penny kiadott egy közleményt, hogy végleg tisztázza a parkolási rendet övező kérdéseket. 

„Az utóbbi időben egyre több vásárlói jelzés is érkezett arra vonatkozóan, hogy egyes PENNY-üzleteknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a vásárlók számára a parkolást. Ennek megszüntetése érdekében szakemberekkel egyeztetve a vállalat arra a döntésre jutott, hogy az érintett üzleteink parkolóiban bevezeti az egy óra időtartam feletti fizetős parkolást. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy a PENNY vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk helyszíni felmutatásával – további 1 órán keresztül díjmentes a parkolás” – fogalmaztak a közleményben.
 

Ez az intézkedés a székesfehérvári Palotai úti Penny-n túl a Gárdonyban található áruház parkolóját is érinti.

Vezető képünk illusztráció!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában