Frissen Fejérből

2023.03.13. 12:53

Néha a segítség többet árt, mint használ: ne etessék a Kiskút útja mentén tanyázó cicákat

Néhány nappal ezelőtt beszámoltunk a Kiskút útja mentén, az Alba Mérlegtechnika Kft. területén és annak környékén tanyázó macskákról, amiket a jelek szerint rendszeresen etettek és gondoztak.

Déri Brenda

Rongyok, edények és ételmaradékok vették körül az állatokat, így nem csoda, hogy egykönnyen nem szeretnék elhagyni a területet. A jelenségre akkor a Cat TNR Fehérvár közösségi oldal adminisztrátorai hívták fel a figyelmet, akik nemrég egy újabb bejegyzést tettek közzé, melyben arra kérik a segíteni vágyókat, hogy ne etessék a macskákat. Kérésüket pedig részletesen meg is indokolták. 

E szerint az etetés és a gondozás csak többet árt, mint használ, ugyanis az ételmaradék odavonzhatja a macskák mellett a rókákat is, illetve a jól lakott macskákat nehezebb befogni, így orvosi ellátást sem tudnak nekik biztosítani. Ezen túl az odavitt ételek megromolhatnak és megbetegíthetik az állatokat, ami megint csak plusz orvosi költséget generál. Éppen ezért azt kérik, hogy aki segítene az támogassa anyagilag az állatok orvosi ellátását vagy amennyiben módja van rá, fogadjon örökbe egy ott tanyázó cicát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában