Gratulálunk!

2023.03.14. 20:30

Mutatjuk, kik kaptak állami kitüntetést Fejérből

Állami kitüntetést vehetett át a nemzeti ünnep alkalmából Szikora János rendező, a fehérvári teátrum igazgatója, L. Simon László író, költő, kultúrpolitikus, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, mint a Vadászati és Természeti Világkiállítás kurátora és Zugor Zsuzsanna a Szegényeket Támogató Alapítvány kuratóriuma, valamint az Echo Innovációs Műhely elnöke is.

Horváth-Buthy Lilla

Szikora János

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. A Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetést kapta Szikora János Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas rendező, érdemes művész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója a drámairodalom legjelentősebb művei mellett operákat és musicaleket is magába foglaló, kiemelkedően gazdag színházi rendezői pályafutása, valamint értékteremtő színházigazgatói tevékenysége elismeréseként.

Március 15. a magyar szabadság egyetemes ünnepe – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep alkalmából adományozott állami kitüntetések és miniszteri elismerések ünnepélyes átadásán kedden Budapesten.  Itt Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Zugor Zsuzsanna, a Szegényeket Támogató Alapítvány kuratóriuma, valamint az Echo Innovációs Műhely elnöke, az Echo Network Zrt. gazdasági igazgatója, a Kodolányi János Egyetem címzetes egyetemi docense.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes köszönetet mondott a magyar kormány nevében a díjazottaknak teljesítményükért és nemzet iránti hűségükért.
A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült L. Simon László, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás központi magyar kiállítása kurátora (a kiállítás szervezői közül rajta kívül még heten kapták ezt az állami elismerést.)

L. SIMON László; SEMJÉN Zsolt
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (b) átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést L. Simon Lászlónak, az ,,Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás központi magyar kiállítása kurátorának az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának tiszteletére adományozott állami kitüntetések átadásán a Karmelita kolostorban 2023. március 14-én
Fotós: MTI / Máthé Zoltán

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Hervainé Szabó Gyöngyvér, a székesfehérvári Kodolányi János Egyetem nyugalmazott rektorhelyettese, rektori tanácsadója, főiskolai tanár,

Hőnyiné Stephanides Éva, a Kodolányi János Egyetem nyugalmazott címzetes főigazgatója, professor emeritusa.

Nagy Benedek móri szobrászművész, a megye díszpolgára. 1970 óta Móron él, tanít és alkot. Kisplasztikákat, érmeket, megrendelésre köztéri kompozíciókat: emlékműveket, emlékszobrokat, portrékat, domborműveket készít. Ősszel Székesfehérváron avatták fel II. Rákóczi Ferencet ábrázoló bronzszobrát.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült:

Izbéki Ferenc belgyógyász, gasztroenterológus, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház oktatási és tudományos orvosigazgató-helyettese és I. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, egyetemi magántanára az egészségügyi szakterületen közel negyven éven keresztül végzett kiemelkedő szakmai és vezetői tevékenysége elismeréséül. Valamint Kovács Attila, a a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója több mint három évtizedes kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül.

Kravinszkaja Gabriella szakaszmérnök (Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság / Balatoni Vízügyi Kirendeltség) Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült. A szakaszmérnök asszony a vízügyi ágazat országosan elismert szakembere, különleges életúttal, több évtizedes, figyelemre méltó szakmai múlttal.

Nagy István miniszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Radics István galambtenyésztő részére, a hazai díszgalamb tenyésztésért végzett közösségi munkája, kiemelten a pirók galamb, valamint a székesfehérvári bukó galambtenyésztésében elért kiváló eredményeiért

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában