Újra aktuális a Fő utcai kerékpáros mizéria

2023.03.30. 17:07

Megbüntették a bicikliseket a Városház téren? - úgy tűnik csak egy újabb álhír

Tényleg büntetik a kerékpárral haladókat a Városház téren és környékén? – tették fel a kérdést egy internetes csoportban.

Déri Brenda

Illusztráció

Forrás: Pixabay

A felvetés valóban jogos, ugyanis egy olvasónk elmondása alapján március 29-én, csütörtökön látta a rendőröket a környéken sétálni, illetve azt is, ahogy éppen leszállítanak egy kerékpárost a bicikliről és arra kérik, hogy sétálva folytassa útját, járművét pedig tolja maga mellett. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy bírságolás történt-e vagy csak szimpla figyelmeztetés volt. Így megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy érdeklődjünk volt-e büntetés a környéken az említett napon. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy csütörtökön a helyszínen a rendőrség munkatársai nem intézkedtek. Ennek ellenére az interneten a már fent is írt kérdés kering, ami könnyen lehet, hogy csak azért merült fel, mert olvasónkhoz hasonlóan más is látta, ahogy szállítják le a bicikliseket kétkerekű járművükről, de tényleges büntetés nem történt. A területen egyébként kihelyezett jelzőtáblák is mutatják, hogy tilos a kerékpározás. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában