Frissen Fejérből

2023.03.12. 07:15

Megállni tilos tábla oldhatja meg a füvön parkolás problémáját?

Néhány hete számoltunk be arról, hogy a Pilinszky tér környékén több lakót megbírságoltak zöldfelületi parkolás miatt. Az elmúlt napokban kikerült a térre egy megállni tilos és egy egyirányú utcát jelző KRESZ tábla. Bár utóbbit már eltávolították, egyelőre az előbbi sem hozott jelentős változást.

Héjj Vivien

Az újonnan kihelyezett tábla nyomatékosítja: a zöldterületen tilos a parkolás - képünk a délutáni órákban, az esti zsúfoltság előtt készült

Fotó: FMH

A város számos pontján időről időre visszatérő probléma a zöldfelületi parkolás, s habár legtöbben állítják, kényszerből választják parkolóhelyként az egykor füves, ma már inkább csak sáros területeket, a zöldfelületi parkolás szabálysértésnek minősül. Megkeresésünkre az önkormányzat a vonatkozó rendeletre hivatkozva hangsúlyozta, zöldterületnek minősül a füves, növényekkel teli területen túl az a növényzet nélküli földes közterület is, amiről a korábbi növényzetet a károsító hatások már kipusztították.

Legutóbb a Pilinszky téren lakók közül kaptak többen pénzbüntetést azért, mert járműveikkel nem a kijelölt helyeken parkoltak. A közösségi oldalon is nagy port kavart eset érintettjei közül többen arra hivatkoztak, hiába az éves parkolóbérlet, a parkolóhelyek száma kevés, így esténként már csak az út szélén, a füves területek határán találnak helyet.

Az érintett – egyébként egyirányú – szakaszon belül az elmúlt napokban több KRESZ táblát is elhelyeztek a szakemberek. Először egy megállni tilos, majd egy újabb, egyirányú utcát jelző tábla került az egyik villanyoszlopra. Utóbbit azóta leszedték, s bár az előbbi kint van, egyelőre úgy tűnik, az ügy végére még nem került pont.

Hogy az új szabályozás megoldhatja-e a hosszú ideje fennálló problémát, az a közeljövőben kiderül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában