Finishben a kivitelezés

2023.03.15. 20:00

Már úton Jenő felé Laci bácsi új háza

Kézről kézre járt az októberben közzétett segítségkérés a közösségi médiában, egészen addig, amíg meg nem érkezett a megfelelő helyre.

Hajdú Marianna

Forrás: Közösségi oldal

Ahogy arról már korábban írtunk, a Fejér vármegyei faluban élő Kiss Lászlónak tavaly ősszel leégett és szinte teljesen lakhatatlanná vált lakóháza. Az idős nyugdíjasnak nem voltak meg sem a technikai, sem az anyagi eszközei ahhoz, hogy megrongálódott otthonát helyrehozza. 

Laci bácsi kolléganője, Keresztyén Helga fogalmazta és osztotta meg közösségi oldalán azt a bejegyzést, amiben segítséget kér a bajba jutott idős embernek. 

A bejegyzés megjelenését követően azonnal érkeztek a felajánlások, pedig Helga csak egy ablakot és annak kicseréléséhez értő szakember segítségét kérte.

A bejegyzésnek nem kellett sokáig a világhálón keringenie, mire a mobilházakkal foglalkozó céghez is eljutott a leégett ház híre. Az LSH Készházak saját honlapján hirdette meg az összefogást Laci bácsi új otthonának megépítésére. 

A terv szerint a kivitelezés egyik fele az elkészítendő ház alapjának megépítéséből áll, másik fele maga a házszerkezet leszállításából és összeállításából. A cég lapraszerelt házainak egyik modul változatát építi meg Laci bácsinak a meglévő, leégett háza mellé. 

A hónapok alatt szépen gyűltek a felajánlások. Sajnos az első terv szerinti házra nem jött össze a várt összeg, – amiről néhány hete szintén beszámoltunk – így a konténer típusú építmény mellett döntöttek, amit telephelyükön össze is állítottak, várva a betonalap megépítését. Ez néhány hete el is készült. 

A ház építésének a leglátványosabb szakasza van készülőben: napokon belül indul az autó Laci bácsihoz és hozza a ház elemeit, de még abban a lendületben össze is állítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában