Nem kell levizsgázniuk

2023.03.28. 19:30

Már a vizsgák előtt végeztek a földmérő szakma kiválóságai

Két tanulmányi verseny kiemelkedő résztvevőit díjazták kedden délután az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar épületében. Az országos szakmai tanulmányi verseny és a Mikoviny Sámuel emlékverseny díjkiosztóján három diák felszabadult a szakvizsgák alól.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A földszinti előadóteremben elsőként a Mikoviny Sámuel Térinformatikai Emlékverseny díjazottjai kapták meg az elismeréseket. Az átadás előtt megemlékeztek Mikoviny Sámuelről. A tavaly alapított emlékverseny névadója a 17.század végén élt matematikus, mérnök, földmérő, tanár, a magyar térképészetmegalapítója. Mikoviny saját korában felmérte 49 vármegye területét, feltérképezte és elemezte és a kapott adatokat használta is, sőt az elkészített adatbázissal egyben egy tájépítészi produktumot is letett az asztalra. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum hívta meg a díjkiosztóra a diákokat és azok felkészítő tanárait arra a Földmérő, földügyi és térinformatikai technikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre, melyet ebben az évben is az uniGISopen Alapítvány szervezett. Az alapítvány társelnöke, Heilmann János az eseményen elmondta: - Azoknak a diákoknak nem kell szakmai tárgyakból vizsgázni, akik a tanulmányi versenyen 71 százalékos átlageredményt értek el. Teljes mentességet három tanuló ért  el, nekik csak a szakdolgozatot kell elkészíteniük. - 

A három kiválóság 71 százalék felett végzett, de eltérő eredményekkel. Csóka Dávid László, Lázár Ferenc és Lukács Ákos megkapták az okleveleket és a tárgynyereményeket, de a nekik járó, az asztalon álló kupák kiosztása elmaradt. A szakmai verseny három bajnoka tehát már ismert, ám hogy ki melyik fokára állhat a dobogónak, és hogy kinek mekkora serleg és nyeremény jár, az majd csak a Szakmasztár versenyen derül ki április 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában