Keresik az elkövetőt

2023.03.07. 17:00

Lépett a Polgárdi Önkormányzat a mérgezéses esetekben

A közösségi oldalán hívta fel a polgárdi lakosok figyelmét a településen történt rejtélyes kutya és macska pusztulásokra.

Hajdú Marianna

A városvezetése azt kéri, aki tud bármilyen információval szolgálni az elkövetőről, az tegyen bejelentést a Polgárdi Rendőrőrsön

Fotó: Pixabay

“Az esetek többszöri ismétlődése miatt erősen feltételezhető, hogy ismeretlen személyek mérgezett ételt dobtak be a magáningatlanok udvarain tartott ebeknek!”

Ahogy az oldalon is írják, sajnos a mérgezéskor a tünetek hirtelen jelentkezhetnek, – letargia, hányás, hasmenés, remegés, nyáladzás, étvágytalanság, gyomorfájdalom, görcsös rohamok, túl sok vízivás, íny vagy a száj színének elszíneződése, rendszertelen szívverés – ilyenkor azonnal cselekedni kell és az állatot orvoshoz vinni. 

“A MÉRGEZÉS AZ ÁLLATKÍNZÁS LEGSÚLYOSABB ESETE, BŰNTETTNEK MINŐSÜL, AMIT A BÜNTETŐ TÖRVÉNYKÖNYV 5 ÉVIG TERJEDŐ SZABADSÁGVESZTÉSSEL RENDEL BÜNTETNI!”

A város vezetése arra kér mindenkit, aki bármilyen információval rendelkezik a mérgezésekkel kapcsolatban, illetve az ingatlanán felszerelt térfigyelő kamera rögzített gyanús személyt, aki az esetekkel gyanúsítható, az haladéktalanul keresse fel a Polgárdi Rendőrőrsöt és tegyen bejelentést.

“Polgárdi Város Önkormányzata mélyen elítéli az ilyen rettenetes bűntettet, ezért kérjük, hogy ha Ön bármilyen tudomással bír az esetekről, az [email protected] e-mail címen közvetlenül is vegye fel velünk a kapcsolatot.

Polgárdi Város Önkormányzata”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában