A szomszédok összefogtak a 'gazda' ellen

2023.03.02. 07:00

Láncra verve, étlen-szomjan tartottak két kutyát Mátyásdombon

A környékbeliek állítása szerint körülbelül egy éve lehetnek a kutyák az elhagyatott telken, romos házak között. A ’gazdájuk’ nem ott él, néhány hetente látják csak arra, megeteti az állatokat, majd megy. Ez pedig jól látszik az állatok gyenge fizikai állapotán

Déri Brenda

Egy éve vannak láncra verve a kutyák

Fotó: Fejér Megyei BMW Klub

A helyiek megelégelve ezt összefogtak, hogy a kutyák minél hamarabb elkerüljenek onnan és Szakács Lászlóhoz fordultak segítségért.

„Mátyásdombon a helyiek kerestek meg, mint a Fejér Megyei BMW Klub alapító elnökét, hogy segítsek az egy éve elhagyott mátyásdombi kutyákon, ezért odamentem és a látvány sokkoló volt. Két keverék kutyust láttam meg a szörnyű állapotú ház és melléképületek elé láncra kötve, egyiknek a nyaka körül már fémszínű volt a bundája” – kezdett bele Szakács László lapunk megkeresésére.

A szomszédok szerint néhány hetente kapnak csak enni a "gazdától"
Fotós: Fejér Megyei BMW Klub

Hozzátette a szomszédok és a környéken élők voltak azok, akik itatták és etették az elhagyott állatokat. Továbbá azt is megtudtuk, hogy kezdetben nem kettő, hanem három kutya volt, csak az egyiket sikerült az ott élőknek elvinniük.

Fotós: Fejér Megyei BMW Klub

„Felkerestem a Szurkolók az Állatokért Alapítvány elnökét, aki készségesen állt rendelkezésünkre és mindent elmondott, amit tudnunk kellett, valamint biztosított róla, hogy egy héten belül el tudják szállítani az állatokat és gazdisodni fognak általuk” – folytatta Szakács László, aki azt is elárulta, hogy azóta már túl vannak egy sikertelen ’mentési akción’, ugyanis kedd délután a kutyák gazdája elvitte az állatokat a helyszínről. Ennek ellenére nem adják fel, megkeresik az állatokat és elhelyezik őket egy szerető és törődő környezetben. 

Természetesen felvettük a kapcsolatot az alapítvánnyal is, amint válaszolnak azt legfrissebb cikkünkben közöljük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában