Búcsút intenek a télnek

2023.03.27. 16:00

Közös főzés és zeneszó Vértesacsán

Április 1-én, szombaton a vértesacsai Közösségi Házban ismét vidám, tavaszváró rendezvényre várják a nagyközség lakóit.

Tihanyi Tamás

A legfiatalabbak is kedvükre szórakozhatnak: a felvétel tavaly, egy hasonló rendezvényen készült

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Kovács Zoltán polgármester a feol.hu-nak elmondta: évek óta hagyomány már, hogy mintegy a tél lezárásaként ilyen eseményen látják vendégül azokat, akik szívesen töltenének együtt néhány órát ételkészítéssel, közös ebéddel, szórakozással. Korábban megesett, hogy több diszót is levágtak ebben az időszakban, megidézték a régi falusi disznótorok hangulatát: erre ma már nincs lehetőségük, a közös programról azonban nem mondtak le.    

A muzsikaszó ismét elmaradhatatlan lesz a szombati rendezvényen, amely a remények szerint a Közösségi Házba csalja majd a látogatókat  
Fotós: Tihanyi Tamás / FMH

Reggel nyolc órakor a település „mesterszakácsai” gyújtanak alá az üstöknek, ezen alkalommal paprikás krumpli és gulyás készül a 13 órára tervezett faluebédre. Az is megszokott ilyenkor, hogy légvár, kézműves foglalkozás várja a gyerekeket, lehet majd íjászkodni is. A Könyvtármozi 13 óra 45-től fogadja ifjú látogatóit, 14 órától arcfestésre nyílik alkalom, a vértesacsai mazsorett és fittnes csapat pedig 14 óra 30-tól foglalja el a színpadot. Ifjabb Torma József zenél majd 15 órától, a napot pedig a tervek szerint mulatság zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában