Igazi sportcsemege

2023.03.25. 14:11

Kovács István Nyuszi-futása Úrhidán

Kovács István futónagykövet megkeresése kellő partnerre talált Soós Tamás testnevelő tanár személyében. Az úrhidai pedagógus rövid idő alatt megszervezte, hogy a település két gyermekintézménye csatlakozzon a mezőfalvi hosszútávfutó 27. Nyuszi-futásához, komplex egészség- és környezetvédő programjához.

V. Varga József

Fontos a mozgás, az egészséges táplálkozás, a környezet- és természetvédelem népszerűsítése

Fotó: Soós Tamás

– A Nyuszi-futáson most is a mozgás, az egészséges táplálkozás, a környezet- és természetvédelem fontosságát népszerűsítette Kovács István – mondta el lapunknak Soós Tamás. 

Az úrhidai iskolások együtt futottak Kovács Istvánnal és a Nyuszival
Fotós: Soós Tamás

A sportos kis Nyuszi az aprónép csalogató énekére érkezett meg a Tündérkert Óvodába. Az ovisok egy rövid, könnyed futással kezdtek, a gyerkőcökkel együtt kocogtak az óvodapedagógusok is. Ezt követően a gyerekek aktív részvételével közös faültetésre (kőrisfa) került sor az óvoda udvarán, hogy a lombok majd évek múlva árnyékot adjanak az akkori óvodásoknak. 

Az elültetett kőrisfa lombjai évek múlva hűs árnyékot adnak majd 
Fotós: Soós Tamás

Az óvodai látogatást követően tovább futott a Nyuszi, hiszen az iskolai sportpályán már izgatottan várták a Géza fejedelem Általános Iskola tanulói. Az alsó tagozatos diákok csilingelő „Nyulam-bulam…” dala hangzott fel először, majd velük is egy kisebb távot teljesített nyuszkó pajtás. A nebulók igyekeztek utolérni a tapsifülest, de az apró lábak nem igazán kelhettek versenyre a Nyuszi öles ugrásaival. A felsősök már nagyon készültek a futásra: megfogadták, hogy ők bizony beérik, sőt le is hagyják a nyuszót. 

Élménybeszámoló a pekingi olimpiáról
Fotós: Soós Tamás

A futás után az iskolások a Nyuszival közösen a sportpálya mellett újabb két kőrisfát ültettek el tanáraik segítségével. A futásban és a nagy munkában megéhezett kicsi és nagy, így pihenés közben szeletelt almát és sárgarépát fogyasztottak a diákok. Közben meghallgatták Kovács István beszámolóját a pekingi olimpiai játékok megnyitójáról, ahol annak idején ő is az olimpiai fáklyát vivő magyar csapat tagja volt. Az élménydús beszámolót színes fotókkal és az olimpiai fáklya megmutatásával egészítette ki a neves sportoló. 

Sárgarépa a fehér tálból…
Fotós: Soós Tamás

– A program igazi sportcsemege volt településünk legfiatalabb lakóinak. A kitűzött célok megvalósultak, a gyerekek mindkét intézményben sok új ismerettel gazdagodhattak, Úrhida pedig ismét tett a tudatos egészségmegőrzés és a fenntartható jövő érdekében. Reméljük, lesz olyan ifjú, aki a rendezvény élményeinek a hatására többet fog mozogni, vagy akár igazi élsportoló válik majd belőle! – tette hozzá Soós Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában