Nálunk is van Petőfi utca!

2023.03.25. 14:00

Kerüljön fel az Ön településének Petőfi utcájáról is fotó a virtuális térképre!

Ha az Ön településén is van Petőfi utca, fotózza le és küldje el a képet a Vörösmarty Könyvtárnak! A beküldött fotókkal a Petőfi emlékezete (egykor és ma) Fejér vármegyében című virtuális térképet bővítik.

Borsányi Bea

A Petőfi utca egy része Iszkaszentgyörgyön

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

- Tavaly ősszel indult egy országos kezdeményezés, amelyben a megyei könyvtárak a Petőfiről elnevezett, ezáltal az emlékét őrző intézményeket, köztéri alkotásokat igyekeztek minden vármegyében összegyűjteni az ott élők segítségével, akiket arra kértek, küldjenek ezekről fotókat. Fejér vármegyében a beérkezett fotók aztán felkerültek egy virtuális térképre, amit meg lehet nézni a könyvtár holnapján – mondta Farkas Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Helyismereti és digitalizálási csoportjának vezetője, aki hozzátette, sajnos nem küldtek túl sok képet. 

Most azonban bővülhet ez a bizonyos térkép! Az újabb felhívás a Nálunk is van Petőfi utca! címet viseli. Ebben a körben a vármegye településeinek Petőfi utcáiról készült fotókat várnak. A feladat nem nehéz, hiszen Magyarországon talán nincs olyan város vagy község, ahol ne lenne Petőfiről elnevezett közterület. A képekkel kapcsolatosan nincsen semmilyen megkötés, lehetnek fekvők, vagy állók, kisebb vagy nagyobb felbontásúak és méretűek. Az sem baj, ha egy településről több képet is beküldenek – egy utca sok helyről megfotózható -, minden beérkezett kép felkerül a térképre, természetesen a készítőjének nevével együtt. A fotókat április 30-ig lehet beküldeni a [email protected] e-mail címre, de akár a [email protected] címre is várjuk őket! 

Farkas Edit egyben felhívta a figyelmet a Petőfi itt - Petőfi ott online kvízjátékra is, amelyet március 30-ig még kitölthetnek a könyvtár holnapján az Internet Fiesta keretében. A hibátlan kitöltők könyvjutalomban részesülnek.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában