Arany középút

2023.03.25. 15:00

Kálozi avarégetés: Mikor és hogyan lehet?

A település területén az avar és a kerti hulladék kezeléséről elsősorban komposztálással kell gondoskodni, ugyanakkor a helyi önkormányzat rendeletben lehetőséget ad az égetésre is.

Kecskés Zoltán

Szabályokhoz kötik az avarégetést Nagylókon.

Fotó: FMH Archívum

Az avar és a kerti hulladék égetése – ünnepnapok kivételével – kizárólag a keddi napokon 9 és 19 óra között, valamint szombati napokon 5 és 9 óra között végezhető. Ezen időpontokon kívül az avar és a kerti hulladékok égetése tilos! – olvasható a település felhívásában. 

Nyomatékosan kéri a község önkormányzata, hogy nyílttéri égetés során az időjárási viszonyokra figyelemmel kell lenni! Tilos az avar és a kerti hulladékok égetése szeles, párás, ködös, esős időben! Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy a rendeletekben foglaltak be nem tartása bírságot von maga után. Kérik a lakosság közreműködését abban is, hogy szabályok megsértésének észlelése esetén bejelentést tehetnek a hivatal telefonszámán (25/506-448). 

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában