Március idusán

2023.03.14. 19:30

Huszáros fogadtatás a Lánczosban

A székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnáziumban az idén is többféleképpen kapcsolódhattak a diákok március 15-éhez.

Bokros Judit

A Lánczos bejáratánál kedden reggel huszárnak öltözött fiatalok fogadták az érkezőket

Fotó: Lánczos Kornél Gimnázium

Először is, ilyenkor, az ünnepet megelőző tanítási napon huszárnak öltözött fiatalok fogadják az iskolába belépőket. Már ezzel megalapozódik a március 15-ei hangulat, amit a nap során műsor és számos programlehetőség fokoz. A műsorban ezúttal a Pilvax kávéházat mutatták be a márciusi ifjakkal együtt a gimnázium aulájában.

Amint azt Schneider Beáta igazgató-helyettes elmondta: évek óta hasonlóképpen ünnepelnek, igyekeznek minél élményszerűbbé tenni március 15-ét a tanulóknak.

A termekben különböző állomások vannak, amelyeken lehet például agyagozni (most huszár kulacs készült) vagy tudást tesztelni a Petőfi-kvíz során, a Legyen Ön is milliomos! című kvízjáték helyi változatában pedig történelmi tárgyú kérdések vannak – ezek az elfoglaltságok évről évre megújulhatnak.

A gimnázium aulájában ezúttal a Pilvax kávéházban történtek jelentek meg
Fotós: Lánczos Kornél Gimnázium

Az udvaron a célbalövés gyakorolható, és mindig indul séta a belvárosba, ahol a forradalomhoz kötődő fehérvári események adják a témát a feladatlapokkal kivonuló diákságnak.

Az látszott, hogy a gimnazisták kedden délelőtt is szívesen kapcsolódtak, nagy volt a sürgés-forgás, sokan szívesen tesztelték a tudásukat vagy merültek bele az agyagozásba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában