Egynyári növényekre jelentkezhetnek a fehérváriak

2023.03.31. 18:00

Hétfőtől várják a pályázatokat a Virágos Fehérvárra

Április elején ismét lehet pályázni a növényekre a Virágos Székesfehérvár nevű kezdeményezés keretében. A korábbi évekhez hasonlóan ismét több kategóriában várják a jelentkezőket, akik lakhelyüknek megfelelő csomagot választhatnak.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / FMH-Archív

A székesfehérvári önkormányzat tájékoztatása szerint április 3-án, hétfőn indul a Virágos Székesfehérvár pályázati időszaka, amely egészen április 14-ig tart majd. A kiírás szerint ezúttal hét virágfajtát biztosít az önkormányzat, ám idén anyagi nehézségek miatt komposztládát nem lehet igényelni.
Azokban a kategóriákban, ahol a sikeresen pályázók választhatják ki, milyen virágot szeretnének, az alábbiak közül válogathatnak: Kukacvirág, Kakastaréj, Dália, Begónia színkeverék, Büdöske színkeverék, Pistike színkeverék és Petúnia színkeverék.
A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is négy kategóriában jelentkezhetnek a székesfehérváriak:
- Ablak/erkély: 7 darab álló vagy futó muskátli
- Családi ház: 17 darab egynyári növény a rendelkezésre álló készletből tetszőlegesen összeválogatva
- Társasház: 35 darab egynyári növény a rendelkezésre álló készletből tetszőlegesen összeválogatva
- Intézmény: 35 darab egynyári növény a rendelkezésre álló készletből tetszőlegesen összeválogatva
A szervezők tájékoztatása szerint, ha valaki csak muskátlit szeretne igényelni, akkor lakhelyétől függetlenül választhatja az Ablak/erkély kategóriát. Fontos, hogy a pályázat csak a székesfehérvári lakosoknak szól, a jelentkezőknek minden esetben lakcímkártyával igazolható székesfehérvári lakcímmel kell rendelkezniük, egy ingatlanra vonatkozóan pedig csak egy pályázatot lehet benyújtani.
Az önkormányzat elsődleges célja a közterületek virágosítása, ezért a jelentkezési laphoz egy fotót is kell csatolni, amelyen jól látszik, hogy a beültetni kívánt rész közterület, vagy közterületről jól látható udvar, ablak vagy erkély. A pályázati határidő lejártát követően a sikeres jelentkezők május 2. és 10. között az általuk megadott e-mail címen értesítést kapnak a május 15-től húsz napon át tartó átvételi időszakkal kapcsolatban.
A pályázatokat a www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar oldalon lehet benyújtani.

Fotós: Fehér Gábor / FMH-Archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában