Programajánló

2023.03.23. 09:00

Görög táncház Gárdonyban, ásványcsodák Székesfehérváron

V. Varga József

Tematikus élményséták a hétvégén a Brunszvik-kastély parkjában

Fotó: Brunszvik-kastély

Március 24. (péntek)

   Baracs, 10 óra: Mackókiállítás Telegdi Ágnes gyűjteményéből a könyvtári információs és közösségi helyen. Megtekinthető március 30-áig a könyvtár nyitvatartási idejében. 

   Bicske, 17 óra: Szín-biózis. Ludrik Angelika és Talabér Angelika festménykiállítása a Fiatalok Házában (Kossuth tér 19.). A kiállítás április 6-áig látogatható 10 és 18 óra között.

   Fehérvárcsurgó, 10–17 óra: Polgár és politika Európában. Nemzetközi konferencia a Károlyi József Alapítvány szervezésében a Károlyi-kastélyban. (Szombaton 9–13.30 óra között.)

   Gárdony, 18 óra: Görög táncház a Nemzedékek Házában. Görögország több régiójának táncai a Sirtaki Görög Néptánc Egyesülettel. Zenél a Taverna együttes.

   Martonvásár, 11.30 és 14 óra: Agroverzum. Tematikus élményséták a Brunszvik-kastély parkjában. (Szombaton és vasárnap is.)

   Mór, 10 órától: A Móri Emléktár és Művészeti Kiállítás állandó tárlatai, valamint az időszaki kiállítások előzetes bejelentkezéssel tekinthetők meg a Lamberg-kastélyban. Tárlatvezetési időpontok: kedd–péntek: 10, 12, 13.30 és 15 óra; szombat és vasárnap: 10, 12 és 13.30 óra.

  Nagyvenyim, 18 óra: A csillagok és a zene harmóniája. Csillagképes zenei est a közösségi ház nagytermében. Zseli József vetítéses előadását Juhász Ferenc harmonikán kíséri.

   Székesfehérvár, 9.30 óra: Ringató Bravik Katalinnal a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Zenei nevelés a családban. A közös játék és éneklés élménye. 

   Székesfehérvár, 10 óra: Ásványcsodák. Antimonitok, baritok, kalcitok (az antimonit a 2023-as év ásványa). Kiállítás a Székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Körének gyűjteményeiből a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. Megtekinthető március végéig.

   Székesfehérvár, 16.30 óra: Népmese-foglalkozás 4–8 éves gyerekeknek az Aranybulla Könyvtár Alapítványnál. Vezeti Fazekas Éva (Szövőmadár Meseműhely). 

   Székesfehérvár, 17.30 óra: Zumba fitnesz, Zsuzsival a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

   Székesfehérvár, 19 óra: Rainer Lewandowski: Ma nincs Hamlet – egy darabka színház. A Szabad Színház előadása az Igézőben. Fordította: R. Szilágyi Éva. Rendezte: Sashalmi József.

  Velence: Tavaszi grillparty a Velence Korzón. (Szombaton és vasárnap is.)

 

   Március 25. (szombat)

   Dinnyés, 9–16 óra: Játszani jó! Szakmai nap a Dinnyési Hagyományőrző Központ főépületében (M-Art).

   Martonvásár, 7–12 óra: Termelői piac. 9–12 óra: Piac+Program. Alkossunk együtt! Kerámia workshop gyerekeknek.

   Székesfehérvár, 10 óra: Mesélő épületdíszek. Történelem és kultúra titkos nyelven, üzenettel. Találkozás a Tourinform Iroda előtt.

   Székesfehérvár, 10–12 óra: Kerámia workshop Frankné Pék Viktória vezetésével a Gárdony Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Tavaszi kerti díszek. 

   Székesfehérvár, 10–16 óra: Babavarrás Lehoczkyné Tersinszki Ritával (Pilli Molli) a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében (Rác utca 27.). Szakmai nap az alkotóházban. 

   Székesfehérvár, 10 órától: Várunk a Parton! Családi programok a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében és környékén. A viharos szél miatt március idusára tervezett rendezvény pótlása. 

10–14 óra: Hagyományőrző honvéd tüzérség – az I. András Király Lovagrend bemutatója. 10–15 óra: A Fehérvári Huszárok Egyesületének bemutatója, lovagoltatás. 10–16 óra: Kosaras körhinta, népi játszóház. 10–16 óra: Kézműves foglalkozások (karkötő, huszárcsákó és párta, lovacska készítése). Hagyományőrző, nemzeti mintás fajátékok készítése. Pesti Hírlap készítése. 

   Március 26. (vasárnap)

   Székesfehérvár, 11 óra: Süni és a csodabogyó. A Meseerdő Bábszínház előadása az Igézőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában