Miért jó itt élni?

2023.03.02. 10:00

Frappáns gyűjtődobozokba várták a válaszokat Csőszön

Hujber Ferenc és Viniczai Anikó – két lelkes lokálpatrióta – őszintén kíváncsiak voltak a faluban lakók véleményére, így nem is haboztak sokáig, megkérdezték: a falubeliek miért szeretnek Csőszön élni?

Hajdú Marianna

Az egyik doboz az önkormányzat épületéhez került a kis ajándékszivecskékkel.....

Fotó: Hujber Ferenc

A hétköznapi rohanásban könnyen elveszítjük a fókuszt és elfeledkezünk arról, hogy mi is az igazán fontos az életünkben. Azonban, ha megállunk egy pillanatra, és elgondolkodunk, akkor rájövünk, hogy az értékes dolgok azok, amelyek boldoggá tesznek minket. Ez a felismerés különösen igaz lehet akkor, ha arról van szó, hogy miért is szeretünk ott élni, ahol éppen vagyunk.

A válaszgyűjtő dobozokat – tollal és jegyzetpapírral – helyeztek ki a kis falu két forgalmas pontján. A Valentin-nap épp kapóra jött nekik, ezért a válaszadóknak még ajándékkal is kedveskedtek annak reményében, hogy ha csak egy pillanatra is, de mosolyt csalhatnak a szívekbe és sikerül hétköznapok gondolatait kicsit pozitívabb irányba mozdítaniuk.

......a másik doboz a buszmegálló-konténerben várta a válaszokat szintén egy csokor szivecskével
Fotós: Hujber Ferenc

Anikó és Ferenc a napokban gyűjtötte be és tárta fel a dobozok tartalmát.

A gyűjtődobozokba került kis cetlikről kiderült, az emberek életében a közösség és a kapcsolatok a legfontosabbak, nagy- ha nem a legnagyobb szerepet töltik be. Csősz településén sokan azért élnek szívesen, mert itt találhatóak kis közösségük fontos tagjai. A család, a barátok, a közösségi szerveződések és az itt eltöltött közös emlékek, mind erősítik az emberekben a településükhöz fűződő kapcsolatukat és hosszútávon befolyásolhatják a lakók boldogságát és életminőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában