Múltidéző

2023.03.30. 17:00

Fejér vármegye évfordulós emlékei

Tóth Réka

Zenekari estek

Két jelentős zenei eseményre került sor 1973. március 29-én este megyénkben. Székesfehérvárott, a Megyei Művelődési Központ István termében a székesfehérvári szimfonikus zenekar Csajkovszkij, Chopin és Dvorák műveiből adott nagysikerű hangversenyt. A zenekart Borlas Rudolf vezényelte. Közreműködött Rohmann Imre zongoraművész is. 

Dunaújvárosban a városi tanács dísztermében Händel: Sándor ünnepe című világi oratóriumát adta elő a dunaújvárosi szimfonikus zenekar és énekkar, valamint az Építők központi kórusa. A zenekart Székely István vezényelte, közreműködött Szabó Miklós, Gábor Artemisz és Komádi Gerzson.

Napközis táborok

1972-ben a bodajki és a velencei napközis táborban csaknem ötezer Fejér megyei kisdiák tölthetett tíztíz napot. A megyei idegenforgalmi hivatal kezelésében lévő táborok a vakációt megelőző és követő időszakban az ifjúsági és belföldi turizmust szolgálják az olcsó szálláshelyekkel. – írta a Fejér Megyei Hírlap 1973. március 30-án. 

Két súlyos baleset 

Mezőkomárom belterületén 1973. március 29-én este egy személygépkocsi elütötte Kusnyárik Erzsébet 74 éves nyugdíjas, mezőkomáromi lakost, aki a helyszínen meghalt. A vizsgálat eddigi adatai szerint a gyalogos a már féktávolságon belül levő személygépkocsi elé lépett. 

Ugyancsak azon a napon délután, a 6-os főút dunaújvárosi térségében volt súlyos baleset. Hvetosar Krischoff 48 éves bolgár állampolgár személygépkocsival áttért a menetirány szerinti bal oldalra és összeütközött a vele szemben közlekedő tehergépkocsival. A bolgár férfit súlyos, életveszélyes sérüléssel ápolják, de súlyosan megsérült a vétlen tehergépkocsivezető is. Az anyagi kár 80 ezer forintra tehető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában