Múltidéző

2023.03.23. 21:00

Fejér évfordulós emlékei

Kecskés Zoltán

Ahol elindult, nyert 

Négy évtizeddel ezelőtt, 1983 március 23-i napon, Fabó Éva, a vasmű MHSZ búvárklubjának sportolójáról szóltak a sporthíradások. A világ- és Európa-bajnok uszonyos- és búvárúszó Kecskeméten zajló országos bajnokságon mindent megnyert, amit csak lehetett. Gyakorlatilag ahol elindult, nyert. Fabó Éva öt számban győzött, s eközben 200 és 800 méteren megjavította az országos ifjúsági és felnőtt rekordot. Klubtársa, Gurisatti Gyula több számban is a dobogóra került, 800 méteren pedig ő bizonyult a legjobbnak.

Hét végén több a tűz 

Már harminc évvel ezelőtt is arra figyelmeztetett a BM Tűzoltóság Országos Parancsnoksága, hogy az előző évek statisztikái alapján az első tavaszi szombaton és varánapon ugyanis ötször annyi esetben kellett tüzet oltani, mint az előző hét végeken. Mint írtuk – és ez idén sincs másként – a tavaszi melegben mindinkább benépesülnek az erdők és a nyaralótelepek, s ezzel megnövekedett a tűzkárveszély is. A tüzek nagy részét avarégetés okozza, mert a szél elhordta a szikrát, parazsat. 

Azok a gyilkos pontrúgások 

Négy mérkőzés, négy győzelem. Ez a Videoton FCF labdarúgócsapatának mérlege az NB I-es bajnokság tavaszi szezonjában. Jól hangzik ugye? A probléma csupán annyi, hogy mindez már 20 évvel ezelőtt történt. Akkor a megyei rangadón a Dunaferrt páholták el 3:0-ra hazai pályán. A mérkőzés legjobbja egyértelműen a fehérváriak karmestere, Szabó Tibor volt. Nagyszerű labdákat adott a csatároknak és néhány tetszetős csellel néha őrületbe kergette a dunaújvárosi védőket. Bicskei Bertalan, a Vidi edzője boldogan nyilatkozott a meccs után, hogy ismét remek focival sikerült megörvendeztetni szurkolóikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában