Az éves közlekedés így 1200 forintba kerül majd

2023.03.22. 14:30

Éves buszbérletet vezet be a dunaújvárosi önkormányzat a diákoknak és a nyugdíjasoknak

Május 1-jétől havi száz forintért vehetik igénybe a helyi buszközlekedést azok a dunaújvárosi diákok és nyugdíjasok, akik éves bértelet váltanak.

Baráth Eszter

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Dunaújváros önkormányzata közösségi oldalán úgy fogalmaznak, az önkormányzatnak mélyen a zsebébe kell nyúlni, hogy fenntartsa a városi buszközlekedést. A 2021-ben bevezetett menetrendet később megváltoztatták, mivel tájékoztatásuk szerint az emelkedő üzemanyagárak mellett ez 1200 millió forintjába került volna a városnak. Szintén fontos pontként emelik ki a témában, hogy az önkormányzat támogatása nélkül 2022-ben egy-egy vonaljegy 1100 forintba került volna.
A városvezetés szándéka, hogy továbbra is fenntartsák a dunaújvárosi tömegközlekedést, valamint, hogy növeljék annak népszerűségét a lakosság körében. Ezt támasztja alá legújabb döntésük is. Az önkormányzat tájékoztatása szerint május 1-jétől bevezetik az éves tanuló és nyugdíjas bérletet, amelynek ára 1200 forint lesz. Ez pedig azt jelenti, hogy a megjelölt csoportokba tartozó, állandó dunaújvárosi lakcímmel rendelkező utasok havi 100 forintért vehetik igénybe a helyi tömegközlekedést.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában