Területi versenyt tartott a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete

2023.03.31. 19:00

Elsősegélynyújtásban mérték össze tudásukat a jelentkező csapatok (galéria)

A pandémia után nagy érdeklődéssel rajtolt el a Magyar Vöröskereszt idei elsősegélynyújtó versenye. A székesfehérvári területi megmérettetésre 11 csapat jelentkezett, amelyek általános és középiskolás tagjai március 31-én mutatták meg tudásukat a szakmai zsűrinek.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Magyar Vöröskereszt immár 51. alkalommal hirdette meg elsősegélynyújtó versenyét, amelyre gyermek és felnőtt csapatok jelentkezését egyaránt várták. A diákok székesfehérvári területi versenyét március utolsó napján tartották a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete székházában, ahol 11 csapat adott számot tudásáról.
A megmérettetés előtt Szücsné Szigeti Hedvig az intézmény megyei igazgatója köszöntötte a résztvevőket, akikre gyakorlati, elméleti és játékos feladatok egyaránt vártak a délután során. – Általános és középiskolás kategóriában indulhattak a csapatok, közülük pedig az első helyezettek jutnak majd a megyei döntőbe, ahonnan lehetőségük van eljutni az országos döntőig – fogalmazott Szücsné Szigeti Hedvig. A megyei igazgató kiemelte, minden résztvevő csapat iskolájának és tanárainak köszönhető, hogy a versenyzők felkészülten érkeztek a megmérettetésre.
A résztvevőknek hat szakmai feladatot kellett megoldaniuk, ezek közül négy a betegellátásról szólt, ezek során élethűvé tették a sérüléseket, amelyeket el kellett látniuk a versenyzőknek. Egy totó keretében a diákok számot adtak elméleti tudásukról is, és két játékos feladatot is teljesítettek.
Az általános iskolás csapatok közül a Széna Téri Általános Iskola Széna Téri Segítők nevet viselő alakulata, míg a középiskolások között a GÉZengúzok nevet viselő, Bugát Pál Szakközépiskola diákjaiból álló csapat bizonyult a legjobbnak, így ők mérettethetik meg magukat a megyei fordulón.

A további helyezések az alábbiak szerint alakultak:
Általános iskolások
- II. Táncsics Mihály Általános Iskola csapata
- III. MedKids
- IV. Pusztavámi Stabil no.2
- V. Pusztavámi Stabil no.1
Középiskolások
- I. Kamilliárusok (Bugát Pál Szakközépiskola)

- II. Gézengúzok
- III. Farkas Honvédek (Árpád Szakközépiskola)
- IV. Kuglik (Árpád Szakközépiskola)
- IV. Bernáth Tanoncok (Árpád Szakközépiskola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában