Új képviselő a közgyűlésben

2023.03.27. 18:00

Döntött a Helyi Választási Bizottság Ráczné Földi Judit mandátumáról (videó)

Hétfői ülésén döntött az önkormányzat Helyi Választási Bizottsága arról, ki kapja meg a városi közgyűlésben megüresedett képviselői mandátumot.

Héjj Vivien

A megüresedett mandátum kiadásáról határozott legutóbbi ülésén Székesfehérvár önkormányzatának Helyi Választási Bizottsága

Fotó: Bagotai Zsanett

Összeférhetetlenségi okból lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról a továbbiakban országgyűlési képviselőként politizáló Ráczné Földi Judit. A Helyi Választási Bizottság hétfői ülésén elhangzott, a DK-s politikus lemondása után a bizottság a közös kompenzációs listát állító jelölő szervezeteket – DK, Jobbik, LMP, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Momentum, MSZP, Párbeszéd – megkereste annak érdekében, hogy a megüresedéstől számított 30. napig nyilatkozzanak arról, kit jelölnek a megüresedett képviselői helyre.

Minden jelölő szervezet egyhangúlag a közös kompenzációs lista 18-as sorszámán szereplő Pintérné Varga Anna Máriát jelölte, aki a Helyi Választási Bizottság döntése értelmében önkormányzati képviselőként folytathatja politikai szerepvállalását. Pintérné 2014 óta vesz részt a Demokratikus Koalíció munkájában, a DK helyi szervezetében alelnöki pozíciót tölt be.

Az aláírás is megerősíti: önkormányzati képviselőként folytathatja munkáját Pintérné Varga Anna Mária
Fotós: Bagotai Zsanett

A meghozott határozat még nem jogerős, az ellen három napon belül – március 30-án 16 óráig – fellebbezést lehet benyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában