Országos Diákparlament

2023.03.24. 20:00

Az ország minden tájáról érkeztek diákparlamenti képviselők Fehérvárra (galéria)

Az Országos Diákparlament több mint száz általános és középiskolás képviselője érkezett az ország minden pontjáról Székesfehérvárra pénteken. Ülésüket a MOL Aréna Sóstóban kezdték meg, ahol fontos napirendi pontok tárgyalásába fogtak.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

- Nagy lehetőség, hogy immáron negyedik alkalommal rendezik Székesfehérváron az Országos Diákparlamentet – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az ülés megkezdése előtt. Magát a Diákparlamentet először három, a változtatásokat követően pedig kétévente rendezik meg. Az ország diáktársadalmának képviselői tehát Székesfehérváron beszélik meg a köznevelési rendszer kérdéseit – természetesen diák szemszögből. Az ülésen azonban kormányzati szereplők is részt vesznek, így ők is becsatlakoznak az ülésekbe. Ezúttal Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár volt a Diákparlament pénteki ülésének egyik vendége.

Az államtitkár elmondta: az ősz folyamán minden megyében a diákönkormányzati vezetők megválasztották a delegáltakat.

- A mai Országos Diákparlament eseményén pedig egyrészt a három éve kapott 45 pont teljesítéséről lesz szó, illetve mindig arra használja a diákság ezt a kiváló lehetőséget, hogy az oktatási parlament számára újabb feladatokat és lehetőségeket határozzon meg. A következő két napban arról tárgyalnak elsődlegesen a fiatalok, hogy a rendezvény végén milyen kéréseket, ajánlásokat fogalmaznak meg az irányunkba. Ezeket mi természetesen örömmel átvesszük és a két diákparlament közötti időszakban az Országos Diáktanáccsal azon dolgozunk, hogy ezeket megvalósítsuk – fogalmazott Maruzsa. Az Országos Diákparlament képviselői vasárnapig töltik idejüket Székesfehérváron, az ülések végén adják át az általuk megfogalmazott kéréseket az államtitkárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában